Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android Wear vil gerne lege med iOS

Android Wear vil gerne lege med iOS

Selvom de er store rivaler, så er der vilje fra Google til at lege sammen med Apple - i hvert fald på et punkt

Googles Android og Apples iOS er ikke de bedste venner. To rivaliserende styresystemer, som prøver at holde sin egne brugere i sine egne økosystemer. Google kan dog være på vej med en olivengren til iOS-brugere, der gerne vil have flere gadgets.

Læs også: Apple Watch specifikationer måske opdaget

Jeff Chang, der er chef for Android Wear, der driver smartwatches, vil gerne samarbejde. Chang øjner en større mængde forbrugere, hvis Android Wear kunne komme til at virke sammen med Apples iOS.

Til Huffington Post siger Chang: ”Vi vil altid gerne have så mange brugere som muligt, der kan få vores oplevelse, så angående at få flere folk til at bruge Android Wear er vi meget interesserede i at få det til at ske.”

Ude af Googles hænder

Det er aldrig let at lave enheder, der skal kunne fungere på flere platforme. Softwaren er forskellig i de enkelte styresystemer, og derfor er det en udfordring at få programmer eller apps til at snakke sammen.

Læs også: Se Microsofts tastatur til Android Wear

”Det er ikke altid op til os. Der er tekniske forhindringer, der gør det rigtig svært. Vi ville elske at nå så mange som muligt med Android Wear, men jeg må indrømme, at det ikke er 100 procent under vores kontrol,” siger Chang.

Microsoft måske i den retning

Rygterne om et nyt smartwatch fra Microsoft har floreret i et godt stykke tid, og det nyeste omkring uret er, at det snart vil komme på banen. En af de mest kendetegnene elementer ved uret vil dog netop være, at det kan spille sammen med både Android og iOS.

Læs også: Kommer Microsoft før Apple med nyt smartwatch?

Med Microsofts forsøg på at få alt til at køre på en samlet Windows-platform er det givet, at det også vil køre med firmaets egne enheder, men på tværs af platformene vil være både nyt og imponerende.

Indtil nu er det kun Android Wear og Tizen, der har fået fat i smartwatch-markedet. Apple har dog annonceret, at de arbejder på Apple Watch, som vil komme ud til forbrugere næste år.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies