Android/iOS smadrer Nintendo og Sony

Casual gaming er ikke længere noget, der spilles på en Nintendo DS eller Sony PSP.

Android/iOS smadrer Nintendo og Sony

En ny analyse fra analysevirksomheden Flurry Analytics viser, at Android- og iOS-styresystemerne på ganske få år har erobret store markedsandele fra de to tidligere spil-konger Nintendo DS og Sony PSP. Det skriver Engadget.

Tidligere havde Nintendo DS og Sony PSP noget lignende duopol på markedet for håndholdte konsoller og dertilhørende spil, men igennem de seneste to år er hele markedet blevet vendt på hovedet.

Både Android og iOS har taget store skridt og er steget fra en markedsandel på 19 procent i 2009 til en markedsandel på mere end 58 procent i 2011. Både Nintendo og Sony har derimod tabt betydelige markedsandele i samme periode.

En af grundene til Nintendo og Sonys vigende markedsandele skal findes i det kæmpe udvalg af billige spil, der er udviklet til både Android og iOS.

LÆS OGSÅ: Nintendo DS er ALT for dyr – her er et billigt alternativ

Temaet følges op

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 1/11/2011 fulgte vi op med artiklen Nintendo DS er ALT for dyr – her er et billigt alternativ – Artiklen kan læses her. De sidste nyheder om temaet finder du her.