Angry Birds giver dårligere mobildækning og kan lægge nettet ned

Angry Birds giver dårligere mobildækning og kan trække mobilnet i sort, hvilket bl.a. er sket i to gange i Norge.

Angry Birds giver dårligere mobildækning og kan lægge nettet ned

Hvis du pludselig oplever at mobildækningen bliver dårlig der hvor du er, er det ikke nødvendigvis fordi der er for få master, eller fordi teleselskabet ikke har styr på deres netværk.

Noget der virker så uskyldigt som spillet Angry Birds, kan faktisk have stor indflydelse på, hvor god dækning, at du som kunde oplever.

Årsagen er den såkaldte ”signaleringstrafik” som mange applikationer laver – nogle endda uden, at de er åbne. Trafikken kan blandt andet være opdatering af placering, anmodning om reklamer, eller tjek af mail.

Hvis der er meget signaleringstrafik, sammen med den almindelige mobiltrafik, har det indflydelse på, hvor langt en mobilmast rækker, hvilket kunderne oplever som dårligere dækning.

Ifølge teleanalytiker John Strand, er gratisversionen Angry Birds, en af de værste syndere.

– ”Gratisudgaven af Angry Birds laver så meget signaleringstrafik at det faktisk er et stort problem. Sidste år lagde signaleringstrafikken Telenors mobilnet ned i Norge to gange – den ene gang var nettet nede i 13 timer. Men også i Tokyo og Korea, har denne type trafik, lagt netværk ned,” fortæller teleanalytiker John Strand, Strand Consult, til Mobilsiden.dk.

I nedenstående indslag kan du høre John Strand fortælle mere om, hvordan signaleringstrafik fra blandt andet spil som Angry Birds, kan have indflydelse på, hvor godt man som kunde, oplever et mobilnet.

Læs også:
Baggrund: Her er fremtiden for Danmarks 4G-netværk
Android overbelaster mobilnettene
iPhone signalerer mindre end Android