Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Angry Birds giver dårligere mobildækning og kan lægge nettet ned

Angry Birds giver dårligere mobildækning og kan lægge nettet ned

Apps, som Angry Birds, kan give dårligere mobildækning. Der er endda eksempler på, at det populære spil, har lagt store mobilnet helt ned i mange timer.

Angry Birds kan lægge mobilnet ned. (Foto: Lars Nyboell)
Angry Birds kan lægge mobilnet ned. (Foto: Lars Nyboell)
Foto: Fotograf: Lars Nybøll

Hvis du pludselig oplever at mobildækningen bliver dårlig der hvor du er, er det ikke nødvendigvis fordi der er for få master, eller fordi teleselskabet ikke har styr på deres netværk.

Noget der virker så uskyldigt som spillet Angry Birds, kan faktisk have stor indflydelse på, hvor god dækning, at du som kunde oplever.

Årsagen er den såkaldte ”signaleringstrafik” som mange applikationer laver – nogle endda uden, at de er åbne. Trafikken kan blandt andet være opdatering af placering, anmodning om reklamer, eller tjek af mail.

Hvis der er meget signaleringstrafik, sammen med den almindelige mobiltrafik, har det indflydelse på, hvor langt en mobilmast rækker, hvilket kunderne oplever som dårligere dækning.

Ifølge teleanalytiker John Strand, er gratisversionen Angry Birds, en af de værste syndere.

- ”Gratisudgaven af Angry Birds laver så meget signaleringstrafik at det faktisk er et stort problem. Sidste år lagde signaleringstrafikken Telenors mobilnet ned i Norge to gange – den ene gang var nettet nede i 13 timer. Men også i Tokyo og Korea, har denne type trafik, lagt netværk ned,” fortæller teleanalytiker John Strand, Strand Consult, til Mobilsiden.dk.

I nedenstående indslag kan du høre John Strand fortælle mere om, hvordan signaleringstrafik fra blandt andet spil som Angry Birds, kan have indflydelse på, hvor godt man som kunde, oplever et mobilnet.


Læs også:
- Baggrund: Her er fremtiden for Danmarks 4G-netværk
- Android overbelaster mobilnettene
- iPhone signalerer mindre end Android

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 12-05-2012 02:19:39

Felorati>> Det er jo direkte injurierende udtalelser du kommer med, når du siger han er købt af teleselskaberne. Umiddelbart er der ikke nogen fakta der understøtter dette, så jeg vil da meget gerne se et bevis på dette.

Når dette er sagt, så er jeg bestemt heller ikke fan af JS. Men det er jo lidt pudsigt, for manden mente jo ikke, at Apple ville komme med en iPhone i 2007, og da den kom ud, ville den i følge ham aldrig blive en succes. Siden hen har han kommet med den ene udtalelse efter den anden, hvor han beskylder Apple og iPhone, i sådan en grad at det bliver direkte pinligt.

Måske kunne JS nu fortælle, at alle folk burde vælge iPhone, fordi den netop ikke laver særlig meget signaleringstrafik i forhold til android enheder. Dette har i hvert fald været omtalt her på siden, og i øvrigt også mange andre steder.

Men nej, JS kommer aldrig til at anbefale iPhone og fred være med det. Hvis man så bare kunne tage nogle af de "gisninger" han har for gode vare, så var det vel ok - men de er jo helt ude i hampen.

0 0
ILarsen 05-05-2012 20:47:58

I denne linkede artikel fortæller I, at signaleringstrafik foregår inden eksempelvis hentning af email:

http://www.mobilsiden.dk/nyheder/android-mobiler-overbelaster-mobilnettene,lid.16160/

I ovenstående artikel er hentning af email blevet til signaleringstrafik. Med andre ord - hverken I eller John Strand har nogen anelse om, hvad det er ...

0 0
David 03-05-2012 09:19:56

Så snart jeg så John Strand, holdt jeg op med at læse artiklen.

Jeg er stor fan af jeres side, men een ting der kan få mig til at stoppe med at kommer her, er John Strand.

Jeg vil virkelig opfordre jer til ikke at bruge ham som "ekspert".

0 0
Kenned88 19-04-2012 12:10:21

JS udtalelser kan ikke bruges til noget. Samme man har for år tilbage på en messe fortalt gud og enhver mand at Windows Mobile var fremtiden og alle ville rende rundt med en enhed.

0 0
Felorati 18-04-2012 19:41:39

Først vil jeg sige, at man skal huske at John Strand er en købt konsulent, og derfor altid taler telebranchens sag.

Når vi som forbrugere bliver tilbudt abonnementer, hvor den eneste begrænsning er den samlede mængde trafik, så mener jeg at det er teleselskabernes eget problem. At lægge gebyr på det John Strand kalder signaleringstrafik, vil jo svare til at indføre opkaldsafgift på data. Lidt lige som de gamle modem tider.

Det virker som om, at hver John Strand er indblandet i et problem, så er løsningen at det skal blokeres, og så skal folk betale ekstra. Sidst var det VoIP tjenester der truede teleselskabernes levebrød og derfor skulle blokeres, nu er det så de mange små requests der er problemet.

Det kunne være at man skulle forberede nettet på mange små forspørgsler, og ikke kun teoretiske hastigheder som kan bruges i telemarketings øjemed.

0 0

Om brug af cookies