Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Angst for at stå uden mobil = "nomophobia". Se om du er ramt.

Angst for at stå uden mobil = "nomophobia". Se om du er ramt.

No mobile phobia er angsten for pludselig at stå uden mobiltelefon.Op imod halvdelen mobilbrugere er påvirket.

Faktorer som at blive gift, flytte, starte nyt job og så videre har længe været grunde til at sende vores stressniveau på rutsjetur. Men nu oplever vi også angsten for ikke at være i telefonkontakt, som en væsentlig faktor til vores stressniveau.

Populært kaldes angsten "nomofobia" - en sammentrækning af no mobile phobia og den påvirker ifølge eksperter helt op til 53 procent af mobilbrugerne.

En rundspørge blandt lidt over 2000 personer, viste at omkring 53 procent, ofte var nervøse for at mobilens batteri løb ud, eller mængden af taletid på telefonen. Samme antal fik også stress bare ved tanken om at miste telefonen, eller stå et sted uden netværksdækning.

Cirka 10 procent af de adspurgte fortalte, at det altid skulle være muligt, at få fat på dem på grund af deres arbejde, samme antal fortalte, at de blev nervøse blot telefonen var slukket.

Rundspørgen blev udført af The Post Office, deres telekom ekspert Stewart Fox-Mills udtaler "hvad enten du løber tør for taletid eller batteri, mister telefonen eller er i et område uden dækning, det at være uden telefon, kan frembringe panik symptomer i vores 24/7 kultur. "

Lider du af nomofobia?

Er du en af de personer som begynder at svede og føle ubehag bare ved tanken om at miste din telefon, så har forskerne listet nogle gode råd:

- Tank altid telefonen op
- Hav altid en oplader med
- Giv familie og venner et alternativt telefonnummer du kan fanges på
- Tag backup af navne og numre så du stadigvæk har dem, hvis telefonen bliver væk

Rådene er sikkert mange flere, men der tilføjes også, at man skal forsøge at frigøre sig selv for telefonens lænker, blot ved at slukke for den en gang imellem.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies