Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Anklage: Kommuner har lavet priskartel på mobilmaster

Anklage: Kommuner har lavet priskartel på mobilmaster

Teleselskaberne betaler overpris for leje af grunde til mobilmaster og teknikskabe, lyder det i en kartelanklage mod kommunerne.

Nu skal det undersøges, om kommunerne har lavet et ulovligt priskartel, omkring lejepriserne på plads til mobilmaster. (Foto: Mobilsiden.dk)
Nu skal det undersøges, om kommunerne har lavet et ulovligt priskartel, omkring lejepriserne på plads til mobilmaster. (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Kommunerne vil gerne sikre sig, at de opkræver nok i leje af teleselskaberne, for plads til mobilmaster og teknikskabe.

Derfor har de angiveligt koordineret priserne på lejen, skriver Børsen, der også fortæller, at der nogle steder har været stigninger på flere hundrede procent ’natten over’.

Børsens artikel bygger på materiale fra teleanalytiker John Strand, Strand Consult, der har anmeldt det mulige kartel til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Dokumenterne skulle angiveligt vise at Esbjerg Kommune har stået for arbejdet med sammenligning af lejepriserne. Flere andre kommuner har endda indrapporteret deres priser til Esbjerg Kommune.

På denne baggrund er prisen for udlejning af plads til mobilmaster foreslået hævet fra 27.720 til 40.000 kroner årligt og prisen for plads til teknikskabe fra 5.000 til 20.000 kroner.

Lejeaftalerne indbringer angiveligt kommunerne mere end 100 millioner kroner om året.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bendy 20-01-2012 16:11:40

det er god stil ,jeg syntes også der hersker jungle love i mange kommuner fordi levebrødspolitikere ikke kan få pengene til at passe ,se bare på deres gebyrer og p afgifter,så thumps up for john strand

0 0
19-01-2012 11:20:47

Med John Strand som ekspert, så ved at der står en grundig analyse bag, hvor eneste sten og potteplante er blevet vendt på John Strands skrivebord. Gad vide om computeren(kuglerammen eller hvad han nu bruger) også vender på hovedet?

0 0
Om brug af cookies