Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Anklage: TV 2 smadrer markedet for apps

Anklage: TV 2 smadrer markedet for apps

TV 2's gratis applikationer ødelægger andres muligheder for at tjene penge på det mobile marked, lyder en anklage fra JP/Politikens Hus.

TV 2 Nyhederne, TV 2 Finans, TV TID, Vild med Dans osv., Mængden af applikationer til smartphones fra TV 2 har det seneste år været kraftigt stigende, og netop applikationerne har øget TV 2's trafik på den mobile platform markant, skriver Børsen.

Men de gratis applikationer til mobiltelefonerne forhindrer andre i at tjene penge på det mobile marked. Sådan lyder anklagen fra koncerndirektør Stig Kirk Ørskov i JP/Politikens Hus, ifølge Børsen.

- "Private mediehuse har svært ved at trænge ind på det mobile marked, blandt andet på grund af TV 2's gratis applikationer. Vi kan godt blive bekymrede for, at en statsejet virksomhed som TV 2 med en masse gratis apps slår bunden ud af markedet. Vi sætter vores lid til, at DR ikke også på dette marked underminerer private udgivere", siger Stig Kirk Ørskov til avisen.

TV 2 afviser kritikken

De hårde anklager fra JP/Politikens Hus preller af på TV 2 Net som står bag de mobile satsninger fra TV 2.

- "Meget af det, som er gratis på det browserbaserede område, vil også være gratis på apps. Det er svært for mediehusene at regulere, for i sidste ende er det brugerne der bestemmer", siger Gregers Wedell-Wedellsborg", direktør i TV 2 Net til Børsen.

TV 2 har aktuelt omkring ti applikationer til både iPhone og Android mobilerne.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jan Hoffmann 30-09-2010 09:02:42

Jeg kan berolige dig med, at der er en ny version af Nyhederne på vej til dig, som minder om iPhone-udgaven. Den nuværende Nyhedswidget er fra Androids barndom og var et forsøg på at se, om der kom fart over denne platform og det gjorde der..... Derfor trækker vi snart den gamle version væk fra Android Market og erstatter med en ny version.

Generelt er vores holdning, at brugerne skal kunne vælge mellem reklamer i apps eller reklamefrihed (mod betaling).

Jeg kan afsløre, at der er meget mere på vej. Af konkurrencehensyn, vil jeg dog ikke sige, hvad det er...

Mvh Jan Hoffmann, TV 2

0 0
Jesper 29-09-2010 22:41:03

JP/Politikens hus har på sin vis en pointe.

Men nu er JP/Politikens hus jo selv en statsstøttet organisation i form af momsfritagelse på deres primære produkt.

Mobilsiden.dk kunne jo meget passende klage når JP/Politikken bringer iPhone nyheder på JP eller Politikens hjemmeside, da det også er konkurrenceforvridende.

0 0
Niklas 29-09-2010 22:23:51

Hvorfor i alverden skulle TV2's apps koste penge når det ikke er muligt i DK på Android, så skulle man til at forskelsbehandle iPhone og Android, så kunne man fx forvente en bedre version til iPhone, som kostede og en gratis version på Android som så var ringere end den på iPhone.. Så ville mange blive sure osv.

0 0
TJ 29-09-2010 21:34:04

Så kan de jo bare sælge reklameplads i deres app.ligesom for eksempel DMI med flere, hvor der er en diskret reklame i bunden når app åbnes. App er gratis men giver reklame indtægter fra annoncørene, eventuelt med mulighed for en betalings version uden reklame. Stop det klynkeri og kom ind i kampen !

0 0
Thomas Kristensen 29-09-2010 19:56:34

Nu er det så bare sådan at jeg ikke syntes at TV2's applikationer er særlig gode, og da slet ikke dem til Android
Eksvis. Nyheds applikationen er jo bare en applikation med browser adgang, ikke noget specielt der, man kan lige så godt gå ind på mobil.tv2.dk

Så kan ikke rigtig se problemer
Måske hvis TV2 tager sig sammen og laver nogle applikationer af højere kvalitet

0 0
Halby 29-09-2010 17:16:03

Ja hvorfor laver JP/Politikens ik bare nogle muhamedtegninger aps så de kan få gang i aps salget eller NOT

0 0
Erik jensen 29-09-2010 15:50:49

Nogen som kender til applikationer fra JP/Politikens Hus til iPhone, Android, Nokia og Samsung market?

Hvis ikke, er det så ikke tydeligt at de har sovet i timen.

Apps market viser tydeligt, at hvis applikationen er i orden så vil brugeren også betale for det, så kom ind i kampen,- alt andet er ynkeligt og pinligt at høre på!

Stor ros til TV2 at vise vejen, for hvis man ser på vores nabolandes udvalg af applikationer er det det tydeligt at det meste af dansk erhversliv, med nogle få undtagelser, slet ikke har opdaget at der findes smartphones og tablets.

Også på det marked er vi håbløst bagefter...pinligt pinligt!

0 0
Daniel Jørgensen 29-09-2010 15:36:41

Som jeg ser det, er det jo bare et spørgsmål om, at lave noget, der er værd for brugeren at betale for. Det kaldes konkurrence! JP/Politikens hus må jo så bare lave noget, som er bedre end TV2's gratis app's og derved gøre deres apps værdige at tage penge for.

Det synes jeg da ikke kan være så svært at forstå :S

0 0
29-09-2010 14:04:51

Det var dog den ringeste udmelding jeg længe har læst. Hvis JP/politikens hus ikke kan tjene på sine apps, må det jo være fordi de åbenbart er skod ringe og ingen gider have dem....

0 0
Hest 29-09-2010 15:06:44

Kan ikke andet end at være enig. Det er TV2's eget valg og hvis det er noget vores licenspenge er gået til, så skal det helt sikkert være gratis.

Det står andre virksomheder frit for at lave et bedre produkt og tjene penge på det. Det kan man sagtens, men det kræver lidt mere arbejde end ellers.

0 0
Mobilsiden.dk 29-09-2010 15:27:20

@Hest: Bare lige en rettelse. TV 2 modtager IKKE licens. Det er kun DR og Regionerne der får licens.

0 0

Om brug af cookies