Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Anmelder: iPad er en gigantisk iPod Touch

Anmelder: iPad er en gigantisk iPod Touch

Man skal ikke forvente, at en iPad kan erstatte en laptop, lyder det fra The New York Times' iPad-anmelder. Til gengæld er den rigtig stærk til underholdning.

”Apple iPad er dybest set en gigantisk iPod Touch”.

Sådan lyder hovedkonklusionen i den iPad-anmeldelse, man kan læse i The New York Times.

Associationen med touch-udgaven af Apples populære musikafspiller skal imidlertid ikke opfattes som udelukkende negativ eller positiv.

Ifølge anmelder David Pogue kommer det nemlig an på, om man er en tekniknørd eller ej.

Konklusioner for tekniknørden

Mange af kritikpunkterne er de samme, som tidligere har været fremme. Det gælder bl.a. manglen på Flash-understøttelse, multitasking, USB-tilslutning og frontvendt kamera til video-chat.

Derudover får iPad’en en røffel for, at touch-keyboardet er en ”forfærdelig oplevelse”, når skærmen er i ’portrait mode’ – det vil sige, når skærmen vender på højkant. Når skærmen vender på langs – landscape mode – er keyboardet ”lige akkurat brugbart”.

Tekniknørden vil til gengæld sætte pris på den hurtige processor, der gør, at det hele glider nemt og hurtigt. Hvis han ellers kan abstrahere fra tanken om, at man kan få en bærbar med det hele – for nogenlunde de samme penge.

Konklusioner for de resterende

Den store touch-skærm får roser med på vejen. Der er god plads på skærmen, som app-udviklerne kan udnytte til at give brugerne en bedre oplevelse end på iPhonens langt mindre skærm.

Skærmen bliver ligeledes fremhævet for sine flotte, skarpe farver, der eksempelvis gør det lækkert at læse specielt tilpassede tegneserier på enheden.

Derudover får Apples grafiske design af e-bogslæseren ros for at være smidig og lækker – og at det ligner en rigtig bog, når man f.eks. bladrer mellem siderne. En dedikeret knap kan låse billedet, så det ikke roterer, når man fx ligger i sengen og læser.

David Pogue er bejestret for iPad’ens batteri. Apple har lovet 10 timers batteritid, men anmelderen kunne presse over 12 timers konstant videoafspilning ud af enheden.

- ”Det er fire gange så lang tid som en typisk bærbar,” skriver han.

Det er ikke en laptop

Den samlede konklusion er, at iPad ikke skal omtales som en bærbar computer, da den er rigtig god til ’output’ og knap så god til ’input’.

iPad’en passer således ikke til de mennesker, der selv vil kreere ting på computeren – til gengæld er den ekstra god til alle de andre ting.

Det gælder lige fra bøger, musik, video og fotos til e-mails og internetsurfing.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nygaard 06-04-2010 00:42:54

iPad er en fejl, og en stor en af slagsen.. Som det meste andet Apple roder med, er den bedst egnet til piger og den slags mennesker, som ikke går særlig meget op teknik og hvad man rent faktisk får for pengene.

F.eks. den manglende mulighed for multitasking?? Jeg gad ikke eje en iPad, om så jeg fik den forærende..

0 0
Kasper Sverkel Rasmussen 03-04-2010 23:43:52

Hvis i kigger på nogle af de andre anmeldelser vil i se andre meninger om denne udtalelse.

Tag f.eks Walt Mossberg... Han mener bestemt ikke at det bare er en stor iPod Touch, men noget helt nyt som kan blive noget rigtig stor... (læs: KAN BLIVE...)

David er kun 1 ud af mange anmeldere... Og typisk som alle andre medier vælger man self. den "negative" anmeldelse fremfor den positive...

0 0
Alexander Westerhoff 03-04-2010 11:06:49

.. ser de flest nu ud til at være fuldstændig ligeglad med hvad anmelderne siger. Ihvertfald hvis vi kigger på hvordan den har solgt indtil videre (af pre-orders). Også går det jo løs i aften i U.S.A.

Min anmeldelse er simpel: "Steve og resten af Apple har gjort det igen" ;-)

God Påske!

0 0
Andreas 03-04-2010 16:42:25

Det var da sjovt at du sådan kan anmelde en ting uden at have haft den i hænderne (går jeg ud fra?).
Derudover: Hvis anmeldelsen nu havde været ubetinget positiv - ville i en kommentar rose anmelderen og bruge anmeldelsen som argument når du roser iPad'en overfor venner og bekendte? Eller er du konsekvent fuldstændig ligeglad med alle anmeldelser?
Den menneskelige civilisation ville i hvert fald stadig være ret primitiv hvis ingen tog ved lære af andres erfaringer. Gad vide hvor mange udforminger af hjulet vi så ville have....

0 0
Andreas 03-04-2010 16:44:49

Rettelse:

....ville du i en kommentar så rose anmelderen....

0 0
Andreas 03-04-2010 16:44:49

Rettelse:

....ville du i en kommentar så rose anmelderen....

0 0

Om brug af cookies