Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Anmelder: Spar 1.400 kr. og køb iPad Mini i stedet

Anmelder: Spar 1.400 kr. og køb iPad Mini i stedet

Gå efter den nye Mini-model stedet for storebror, hvis du overvejer at købe en iPad, lyder det fra dansk anmelder i USA.

For nylig lancerede Apple en ny og forbedret udgave af den velkendte 9,7" iPad, men en ny model i form af iPad Mini med 7,9"-skærm så også dagens lys.

På trods af status som lillebror er det Mini-udgaven, der er det bedste køb, lyder det fra Morten Bay i Los Angeles, som har skrevet en anmeldelse til Politiken.

 - "For langt de fleste mennesker vil det give meget mere mening at spare de 1.400 kroner, den store iPad koster ekstra. Man får en næsten lige så god iPad ud af det, der endda er nemmere at have med sig på farten, på sofaen eller på hovedpuden," lyder konklusionen.

Den billigste udgave af iPad Mini koster 2.599 kroner, mens den mest skrabede udgave af storbror med 9,7"-skærm koster 3.999 kroner.

Til gengæld er iPad 2 til 2.999 kroner ikke nævnt i prissammenligningen.

Føles lige så hurtig og lækker

Et af argumenterne i anmeldelsen lyder, at det er mere naturligt at holde på iPad Mini end den 'normale' model, fordi den er lettere og tyndere.

Foto-entusiaster, film-nørder og gaming-folket vil måske savne storebrorens skarpere skærm og bedre CPU, men "det er tvivlsomt, hvor mange blandt iPad Minis kernemålgruppe, som er helt almindelige mennesker, der vil bemærke – endsige betale for – denne forskel," lyder det fra Morten Bay.

Han tilføjer, at Mini-udgaven - til trods for den mindre størrelse, dens mindre pris og dens mere skrabede hardware - føles akkurat lige så hurtig, og at skærmen føles lige så lækker i brug som dens storebrødre.

I sammenligning med konkurrenten Google Nexus 7 fremhæves imidlertid en ting, hvor iPad Mini halter - størrelsesforholdet. På grund af Miniens 4:3-skærmformat er den bredere end andre 'mini'-tablets på markedet, som typisk sigter efter 16:9.

Alt efter størrelsen på ens hænders skal fingrene simpelthen strækkes for meget, når man holder iPad Mini i én hånd:

- "På den måde lever iPad Mini faktisk ikke op til dens egen eksistenberettigelse – modsat Nexus 7, der ikke bare kan holdes i én hånd, men også har en bedre skærm end iPad mini, med såvel højere skærmopløsning som pixeldensitet," lyder det blandt andet.

Læs også:
Android-tablets tager markedsandele fra Apple
- Video: Drop test af iPad Mini, Nexus 7 og Den nye iPad
- Apple har solgt tre millioner iPads på tre dage

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies