Ansatte skal selv sørge for mobilsikkerhed

Ny undersøgelse viser, at det er de ansattes eget ansvar at passe på deres arbejdstelefon og sørge for mobilsikkerhed.

Ansatte skal selv sørge for mobilsikkerhed

En ny undersøgelse viser, at over halvdelen af de danske ledere mener det er medarbejdernes eget ansvar at passe på arbejdstelefonen og sikre ingen uvedkommende får adgang til virksomhedens mails og fortrolige dokumenter.

I det daglige er smartphones et nyttigt arbejdsredskab, som giver hurtig og nem adgang til email og interne arbejdsdokumenter. Men skulle du miste din arbejdstelefon, så er det dig eget ansvar at beskytte de fortrolige oplysninger den indeholder. Sådan er holdningen ved mere end halvdelen af de danske ledere der har medvirket i en ny undersøgelse.

Userneeds har lavet undersøgelsen for Telenor, hvor 55 procent af de adspurgte 730 danske ledere altså mener medarbejderne selv har ansvaret for at sikre arbejdstelefonen mod tyveri, hacking og virus.

 – ”Moderne smartphones er i princippet små computere, og de indeholder et væld af fortrolige oplysninger. Hvis virksomhedens telefoner ikke er sikret, er der så godt som frit spil for uvedkommende, den dag en medarbejder mister eller får stjålet sin telefon. Hvis man overlader det til medarbejderne selv at stå for sikkerheden, er der en risiko for, at det ikke bliver gjort,” siger salgsdirektør i Telenor Jens Andersen.

Mere til sagen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 16/7/2012 gik redaktionen videre og publicerede fortællingen Hver femte iPhone-ejer oplever, at glasskærmen går i stykker – Følg den videre histore her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.