App-revolutionen er bare starten

Applikationer har siden sin start i 2008 fået fremgang på alle fronter, men dette er kun begyndelsen.

App-revolutionen er bare starten

Norske udviklere mener at revolutionen inden for applikationer til mobilen kun er begyndelsen, det skriver aftenposten.no.

Apple lancerede i 2008 deres App Store med kun 500 applikationer, i dag indeholder den mere end 500.000 applikationer. Applikationerne bliver downloadet i stor stil, så stor at den fornyeligt rundede 25 milliarder downloads.

Samme tendens ses på Android og Windows Phone platformen. Android har i deres applikationsbutik, Google Play, mere end 450.000 applikationer, og Windows Phone steg fornyeligt med 10.000 applikationer på en måned i Windows Marketplace.

Netop på grund af denne udvikling mener flere at der er sket en app-revolution.

– ”Vi så, at dette ville blive stor. Og det er det blevet. Men vi ser en ændring. I begyndelsen handlede det om små apps. Nu ser vi en stigende tilgang af store kunder, blandt andet ministerier. Kunderne stiller også højere krav til kvalitet”, siger August Z. Flatby daglig leder i firmaet Shortcut der specialisere sig i app-udvikling, til Aftenposten.dk.

En kraftig revolution

Direktøren for den norske brancheorganisation IKT, mener også at apps er fremtiden.

– ”Vi mener, dette er kun begyndelsen. Hidtil har der været meget fokus på app-udvikling i medierne / medier og marketing, men nu ser vi denne teknologi sprede sig. Ikke mindst ud i den offentlige sektor. Samtidig satser også den traditionelle It-industri mere og mere på app-udviklingen.”

Herhjemme har den offentlige sektor dog en blandet fornøjelse af applikationerne, blandt andet applikationen Hul i Vejen som har mødt modstand blandt nogle kommuner, der ikke vil bruge systemet.

Men en tilsyneladende succes er også til stede, nemlig applikationen Akuthjælp, der giver borgerne i syddanmark mulighed for at se ventetiden på deres nærmeste skadestue.

Hvad mener i er fremtiden på den mobile platform? Applikationer eller HTML5 hjemmesider, skriv din mening i kommentarfeltet herunder.