Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   App skal stoppe vold mod partner

App skal stoppe vold mod partner

En ny applikation skal være med til at bekæmpe kærestevold og hjælpe de unge til at sige fra.

Hvert år udsættes 40.000 unge danskere for psykisk, fysisk eller seksuel vold fra deres kæreste. Dette problem skal et nyt initiativ fra Ligestillingsministeriet sætte fokus på, skriver metroXpress.

-”Alt for mange unge er udsat for kærestevold. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at lære de unge, hvordan man sætter grænser og siger fra. Vi ved, at unge, der udsættes for kærestevold, har større risiko for også at blive udsat for og acceptere vold i deres voksenliv,” siger Manu Sareen, ligestillingsminister til metroXpress.

Den nye applikation skal hjælpe de unge til at blive bedre til at sige fra over for kontrol, seksuelt pres og lignende.

-”En app er selvfølgelig ikke den eneste rigtige vej at nå de unge. Men de unges brug af smartphones er en helt unik mulighed for at nå ud med information til de unge, der hvor de er, lige når de har brug for det,” siger ministeren.

Karin Helweg-Larsen, speciallæge og seniorforsker på Statens Institut for Folkesundhed, vurderer også at applikationen vil gøre en forskel. Hun står bag de seneste undersøgelser for udbredelsen af kærestevold, og mener åbenhed er det bedste våben.

-”Information virker. Og derfor vil en app med den nødvendige information, der rammer målgruppen, højst sandsynligt også kunne aflæses i statistikken om nogle år,” siger Karin Helweg-Larsen til metroXpress. 


Kilde: Politiken.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies