Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   App Store kan støvsuge din konto

App Store kan støvsuge din konto

Spil købt i App Store fra iPhone, iPad eller iPod kan uden videre tørlægge din bankkonto.

Hvis man ikke passer på, kan Apples App Store blive et særdeles dyrt bekendtskab.

Det har flere personer indset, heriblandt Anja Rosseel, der fik en regning på 10.000 kroner, for sin søns brug af en iPod Touch. Det skriver Berlingske.

-"Jeg logger ind med min iTunes-konto på hans nye iPod Touch, og køber spillene »Mega Jump« og »Smurf Village«. De kostede næsten ingenting, men rakte til timers underholdning for min søn. Det er jo fantastisk," siger Anje Rosseel.

Sønnen købte videre

Men hun indser ikke, at hun samtidig med købet har accepteret "in-app-køb", hvor sønnen nu har mulighed for at købe ting i spillene, uden at skulle gentage koden til iTunes-kontoen.

-"Jeg gik i panik, da jeg så 17 fakturer liggende i min indbakke. Min søn havde brugt over 10.000 kr. på blot 26 minutter. Men det fremgik af købsaftalen, at der ingen fortrydelsesret var, så jeg var ved at give op," fortæller Anja Rosseel.

Men hun er dog heldig, og Apple forbarmer sig over hende, og tilbagebetaler pengene - men understreger samtidig, at tilbagebetalingen er en undtagelse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 01-02-2011 15:31:32

"Men hun indser ikke, at hun samtidig med købet har accepteret "in-app-køb", hvor sønnen nu har mulighed for at købe ting i spillene, uden at skulle gentage koden til iTunes-kontoen."

Det kan man da ikke? man skal altid indtaste koden igen, det er der ikke nogen måde man kan undgå..

Når hun har købt programmet forbliver man dog logget ind i 15 min efter, hvor man så har mulighed for at lave in app køb uden password.

Jeg ville vælge at slå det helt fra, hvis jeg gav min søn adgang til en iPod.

0 0
arnstar 27-01-2011 21:40:13

Apple Har en udmærket appstore de har gjort det nemt at købe dowloade og installere spil og prgrammer.

Men når det kommer til"in app purchase" syntes jeg at det er gået helt galt.
Ideen er god nok
Ønsker man at tilføje noget til det program man er i behøver man ikke gå ud af programmet for at hente/købe de extra applikationer man ville have brug for.
Men det duer ikke til børnespil.
Her mener jeg bestemt ikke at funktionen hører hjemme.

Jeg mener Apple skaber et troværdighedsproblem ved at lade spil der kun fanger børnenes opmærksomhed lov at bruge in app purchase.

MANGE gratisspil bruger in app purchase og jeg er overbevist om at de lever på andres uheld.

Har selv prøvet at overlade telefonen til min 6 årige datter som ville prøve nogle gratisspil.
Endte så med en regning på 600 som jeg heldigvis fik refunderet.
In app purchase er aktiveret fra starten det står sikkert et sted i terms and conditions.

Jeg tror ikke Apple har skabt in app purchase for at give nogle børnespil lov at snyde.

Apple burte gå deres apps efter og sætte en stopper for sådanne spil

0 0
Schwartz 28-01-2011 00:01:58

Her har vi desværre et tilfælde af at man skal vælge noget fra, frem for at vælge det til hvis man ønsker det. Jeg synes brugeren burde spørges først og bekræfte at In App purchase slås til i dette tilfælde.

Og så i børnespil, ikke så heldigt! Jeg er selvfølgelig enig i, at vi som forældre har et ansvar, men der er noget der ikke stemmer her...

0 0
28-01-2011 11:29:58

Er fuldstændig enig. Det er en funktion der burde aktiveres og ikke fravælges..

Og til de af jer der skriver om at tage ansvar...(ved godt at jeg nu kan få hak i næsen), men det lyder ikke som om i har børn endnu. Og hvis ikke, så vent med at udtal jer om det, da i formentlig ændre syn på det til den tid ;D

0 0
Thomas Hansen 27-01-2011 16:30:09

Sys det er stort af Apple de giver hende pengene igen..
Men altså hun må da se hvad hendes barn laver.. I stedet bare stikke ham en computer i hånden, og lade ham underholde sig selv i flere time, som hun selv siger..

Kan ikke se hvor andre "voksene" skulle bøvle med fx et købsloft..
Og 500 kr som loft ville da være utroligt dumt.. Da nogle Apps, fx navigations programmer koster op i mod 600 kr..

Så tá noget ansvar selv.. Når man taster koden, så skriver man jo stort set under på handle i shoppen ..

0 0
Kasper Sverkel Rasmussen 27-01-2011 16:28:24

Tjekkede lige på min iPhone og kan se at man faktisk kan vælge at forbyde køb fra programmer...

Så hvis forældrene slår denne mulighed til er det umuligt for deres børn at købe ting fra de spil/programmer de har fået på deres enheder :)

0 0
Kasper Sverkel Rasmussen 27-01-2011 16:22:19

Syntes det er fint at Apple vælger at give kunden sine penge tilbage, men kan virkelig ikke have medlidenhed med folk der hver gang laver den fejl... Det er fint nok deres børn for lov til at spille på deres iPod Touch/iPhone, det er også fint nok at det er forældrene der skal betale hvis deres børn ikke selv kan eller ikke kan styre det, men netop derfor burde forældrene jo også selv tænke så langt at de lige logger deres iTunes konto fra, så deres børn ikke kan lave dette nummer...

BTW... Den eneste grund til at dette kunne ske var fordi købet lige var lavet... hvis kunden havde ventet lad os sige 2 timer, så SKULLE der være skrevet en kode, men alternativ er jo så at Apple bare må sætte kode på HVER gang man skal købe noget, uanset hvad...

Ved ikke om det ville hjælpe på lige dette problem, men man har jo mulighed for at spære for App Store og så kunne man jo lidt håbe på at man SKAL trykke sin kode hver gang, uanset hvor længe siden det er man sidst købte et program....

0 0
Daniel Jørgensen 27-01-2011 11:50:27

God service fra Apples side vil jeg sige!

Men det er under alle omstændigheder hendes egen fejl.. Sådan noget hører man så meget om for tiden, så jeg forstår ikke hvordan hun ikke har tænkt sig bare LIDT om og lige læst diverse ting igennem inden hun bare trykker accepter..

0 0
27-01-2011 12:31:13

Jeg syntes faktisk ikke at det burde kunne lade sig gøre....Det er jo lige netop lavet for at de små størrelser kan lænse fars og mors konto....

0 0
Halby 27-01-2011 12:36:43

Jeg er 100% enig 10.000kr på 26min. er sku for vildt, der burde være en grænse på feks 500kr

Så er det billiger at gå på casino, og der har man enda en chance for at vinde

0 0

Om brug af cookies