App-udviklere vil favorisere Android-platformen

En ny undersøgelse indikerer at app-udviklerne foretrækker Android når der i fremtiden skal udvikles applikationer.

App-udviklere vil favorisere Android-platformen

Gigaom.com, der med mere end fem millioner månedlige læsere er blandt de store nyhedssites når det omhandler teknologi, har foretaget en rundspørge blandt applikations-udviklere.

I spørgeskemaet, som kun kunne besvares af tilmeldte udviklere, blev der spurgt til deres nuværende udviklingsplatform, samt hvilken de forventer at udvikle til næste år.

Resultatet er forholdsvis enstemmigt til Android lejren, det forventes nemlig ud fra udviklernes svar at der vil blive produceret flere applikationer til Android end det er tilfældet med iOS-platformen, selvom der var flere nuværende iOS-udviklere der deltog i undersøgelsen.

Undersøgelsen spurgte samtidig ind til udviklernes indkomst, set alene ud fra deres applikationer, og her tjente størstedelen ikke mere end 500 dollars om måneden, hvilket langt fra er nok til at kompensere for et fuldtidsjob.

I alt var der 352 applikationsudviklere med i undersøgelsen, og resultaterne kan ses i tabelerne herunder, eller på Gigaom.com.

Gigaom undersøgelse af Android og iOS udvikling
Oversigt over hvilken platform udviklerne producerer til samt hvad de forventer at producere til i fremtiden. (Foto: Gigaom.com)