App-udviklerne: iOS er fortsat vigtigst

En stor undersøgelse blandt 1.600 udviklere viser, hvilke platforme der bruges mest tid på at udvikle applikationer til.

App-udviklerne: iOS er fortsat vigtigst

Det var Apples iOS-platform, som i marts måned 2008 startede hele applikations-bølgen, da de lancerede App Store. Siden er det blevet en betydelig industri.

Apple var først med applikationer, og er også fortsat den platform der tjenes flest penge på. Finansmediet Forbes har for kort tid siden regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per applikation, mens det er 1.125 dollar hos Google og 625 dollar hos Microsoft.

Forrester har netop udarbejdet en undersøgelse blandt mere end 1.600 udviklere i Nordamerika og Europa, som viser 35 procent af disse har iOS, som førsteprioritet når der skal udvikles applikationer. Mens 27 procent har Android-platformen, som den vigtigste. Det skriver TechCrunch.

 – Android størst men iPhone dominerer på dataforbruget

Til trods for, at Android har små 80 procent af smartphone-markedet, mens iOS ”kun” har omkring 13 procent, så er det altså fortsat Apples mobileplatform, der er vigtigst når det kommer til udviklingen af applikationer.

 – Android-telefoner bruges fortsat mindre end iPhone

Undersøgelsen viser også, at 84 procent af udviklerne nu prioriterer at der laves en applikation til Android – 77 procent svarer det samme om iOS.

Microsofts Windows Phone har fortsat en beskeden markedsandel på smartphone-markedet, på cirka 3,7 procent, men næsten 50 procent af udviklerne har nu denne platform som en prioritet.

Når det kommer til applikationer til tablets er det også Apple, som har det mest interessante produkt for udviklerne.

Microsofts Windows RT, BlackBerry og Bada fra Samsung er de platforme, som udviklerne har mindst interesse i at udvikle applikationer til.

Videre om temaet

Her får du den kronologiske fortsættelse i historien og anvisning til absolut seneste nyt om temaet. mobilsiden har bragt sagen videre. 26/8/2013 fulgte redaktionen op med artiklen; Nye fotos: Se bunkevis af iPhone 5C og iPhone 5S skaller – Du kan læse det videre forløb her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.