Apple åbner for iCloud-beta

Så er der så småt adgang til at smugkikke på Apples iCloud.

Apple åbner for iCloud-beta

Egentlig er der kun adgang for udviklere, på beta-udgaven af iCloud, som Apple lancerede i går.

Men da enhver kan blive udvikler, er tjenesten reelt set åben for alle. I hvert fald alle, der er villige til at betale de 600 kroner det koster, at blive registreret OS X-udvikler. Det kan du blive på Apples hjemmeside.

Den nuværende iCloud-tjeneste er dog stærkt begrænset. I skrivende stund er der blot åbnet op for mail, kontakter og kalender – samt adgang til tjenesterne Find Min iPhone og iWork.com, der er blevet pudset af i dagens anledning. Der er altså mere tale om en opfrisket version af Mobile Me, som iCloud på sigt skal erstatte.

Mere plads koster

iCloud bliver – i modsætning til Mobile Me – gratis. Mobile Me-abonnenter har hidtil betalt 700 kroner årligt for tjenesten.

En del af iCloud er muligheden for at lave trådløse backups af iOS-enheder, hvortil der medfølger fem gigabyte gratis plads i skyen. Har man brug for mere plads, kan det tilkøbes – og betaen afslører priserne

– 10 GB ekstra koster 20 dollars per år (cirka 120 kroner)
– 20 GB ekstra koster 40 dollars per år (cirka 240 kroner)
– 50 GB ekstra koster 100 dollars per år (cirka 600 kroner)

iCloud forventes at lancere i september eller oktober, sammen med den kommende opdatering af Apples operativsystem til iPhone, iPad og iPod touch, iOS 5.