Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple advarer: ”Stol ikke på sms-afsenderen”

Apple advarer: ”Stol ikke på sms-afsenderen”

Apple er gået ud med generel advarsel omkring SMS’er. Stol ikke på afsenderen, brug iMessage i stedet, lyder budskabet.

En sikkerhedsforsker har fornyeligt skrevet på sin blog, at der er et sikkerhedshul i Apples iPhone, der gør det muligt at snyde SMS systemet.

Ifølge bloggeren betyder det, at SMS-beskeder ikke er til at stole på, da de kan udgive sig for at være fra en person, som du kender og stoler på, men rigtigt er fra en helt anden. Det skriver Cnet.com.

Fejlen betyder at pirater, tyve og folk der ønsker at udnytte ens tiltro kan profitere heraf, ved at udgive sig for at være din bank, forsikring, eller anden institut der skal bruge nogle personlige oplysninger.

Apple afviser dog at det er i deres system fejlen ligger, men at SMS-systemet er problemet.

- ”Apple tager sikkerhed meget alvorligt. Når du bruger iMessage i stedet for SMS, bliver afsenderen verificeret hvilket beskytter mod den slags angreb. En af begrænsningerne i SMS systemet er at det giver beskeder mulighed for at blive sendt med falske afsendere, til enhver telefon. Vi opfordrer kunderne til at være yderst forsigtige hvis de bliver opfordret til at gå til ukendte hjemmesider via SMS,”  udtaler Apple til Engadget.com.

Læs også:

- iMessage kan være "farligt"

- Det betaler du for iMessage

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Xlander 20-08-2012 14:46:44

pod2g er sq da ikke sikkerhedsforsker, comon tag jer lige sammen.

0 0
Rene 20-08-2012 14:16:49

En latterlig Copy v/c artikel, der ikke fortæller noget som helst om hvem der så har ret, er det et problem ved alle sms på alle platforme eller er det kun et problem ved apple.
Dejligt at se at mobilsiden virklig er begyndt på Copy v/c artikler, det giver så meget til brugerne, fuck det må være flovt at arbejde et sted hvor det er kravet.

0 0
Kurt Jørgensen 20-08-2012 21:29:19

Det må da være mere flovt at komme med den slags udtalelser...

0 0
Rene 21-08-2012 01:06:10

På hvilken måde min gode ven?

0 0
Kurt Jørgensen 21-08-2012 21:43:05

På den måde at du sviner Mobilsiden.dk og dens ansatte til, blot fordi en artikel ikke lever op til dine kvalitetskrav.

Hvad arbejder du med? Ville du bryde dig om, at jeg lige stak snuden ind på din arbejdsplads og fortalte dig, at du burde være flov over at lave det, du gjorde?!

Artiklen er desuden ikke copy-pastet. Der er linket til den, og artiklen refererer blot til, hvad der står. Det kan vel ikke forventes, at Mobilsiden.dk efterprøver alt, hvad de skriver om?

Når Apple udtaler sig om, at der er en generel brist i sikkerheden omkring SMS, så kunne det jo tyde på, at DE i hvert fald har afprøvet den på blog'en omtalte metode til at udgive sig for at være andre.
Og hvis du så lægger 2 og 2 sammen, så må denne problemstilling jo også være gældende for en Android, WP eller hvilken som helst anden enhed, da SMS jo bruges af alle telefoner. Det skal dog være en telefon, der kan gå på nettet, før man kan snyde folk via links.

0 0
Rene 20-08-2012 14:21:29

Forøvrigt er det jo sikkerhedsforsken der "siger" at man ikke kan stole på at sms-afsenderen nu også er den han udgiver sig for.
Ps. jeg vil bare gerne vide om jeg skal være opmærksomt på min android hvilken er mere værd for mig end denne Apple-hade artikel.

0 0
Om brug af cookies