Apple advarer: ”Stol ikke på sms-afsenderen”

Apple er gået ud med generel advarsel omkring SMS’er. Stol ikke på afsenderen, brug iMessage i stedet, lyder budskabet.

Apple advarer: ”Stol ikke på sms-afsenderen”

En sikkerhedsforsker har fornyeligt skrevet på sin blog, at der er et sikkerhedshul i Apples iPhone, der gør det muligt at snyde SMS systemet.

Ifølge bloggeren betyder det, at SMS-beskeder ikke er til at stole på, da de kan udgive sig for at være fra en person, som du kender og stoler på, men rigtigt er fra en helt anden. Det skriver Cnet.com.

Fejlen betyder at pirater, tyve og folk der ønsker at udnytte ens tiltro kan profitere heraf, ved at udgive sig for at være din bank, forsikring, eller anden institut der skal bruge nogle personlige oplysninger.

Apple afviser dog at det er i deres system fejlen ligger, men at SMS-systemet er problemet.

– ”Apple tager sikkerhed meget alvorligt. Når du bruger iMessage i stedet for SMS, bliver afsenderen verificeret hvilket beskytter mod den slags angreb. En af begrænsningerne i SMS systemet er at det giver beskeder mulighed for at blive sendt med falske afsendere, til enhver telefon. Vi opfordrer kunderne til at være yderst forsigtige hvis de bliver opfordret til at gå til ukendte hjemmesider via SMS,”  udtaler Apple til Engadget.com.

Læs også:

iMessage kan være “farligt”

Det betaler du for iMessage

Sidste nye om temaet

Her får du den kronologiske fortsættelse i historien og anvisning til absolut seneste nyt om temaet. mobilsiden har bragt sagen videre. 18/8/2012 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med nyheden om Rygter om kommende produkter fra Apple sender aktierne til vejrs – Du kan læse det videre forløb her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..