Apple afviser applikationer

Apple vil ikke længere tillade applikations udviklere benytter unikke id-koder i apps.

Apple afviser applikationer

Indtil nu har applikationer på iPhone og iPad haft muligheden for at udlæse enhedernes UDID, hvilket er unikke id-koder. Men har Apple altså varslet udviklerne skal stoppe med, og Apple afviser applikationer, som anvender koden. Skriver hjemmesiden TechCrunch.

Det har gjort udviklerne har fået travlt med at finde alternative løsninger, hvilket kan være at bruge den unikke WiFi Mac-adresse eller en open source løsning, som hedder OpenUDID.

UDID’en bruges blandt andet så der kan leveres målrettede annoncer, hvor den enkelte brugers adværd kan spores på tværs af applikationer.

Apple er i USA under pres fra lovgivere, for at stramme håndteringen af forbrugerdata. To medlemmer af Repræsentanters Hus har skrevet brev til 34 iOS-udviklere, hvor de beder om oplysninger omkring hvordan de indsamler og benytter forbrugernes data.

Historien er ikke slut

Vores redaktion har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden gik videre med sagen. 27/3/2012 samlede vi op på historien og publicerede en artikel der omhandler Apple ønsker egen teknologi som standard – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Apple..