Apple-angreb på Samsung-tablet sat på hold

Apple forsøger endnu en gang at få forbud imod Galaxy Tab 10.1 i USA, men dommeren afviser at gå videre med sagen før alt det formelle er på plads.

Apple-angreb på Samsung-tablet sat på hold

Den retslige patent-slåskamp mellem Apple og Samsung har allerede lang tid på bagen, men den ser ikke ud til at slutte foreløbig.

Apple har således fået nye muligheder for at søge om et forbud af Samsungs Galaxy Tab 10.1 i USA, men de er foreløbig sat på hold.

Byretten i San Jose, Californien, havde afvist Apples krav om at forbyde diverse Samsung-smartphones og Galaxy Tab 10.1, som ifølge anklagen var lidt for inspireret af iPhone og iPad.

Appelretten har imidlertid bedt dommeren genoverveje Apples anmodning om et forbud, da de ikke godtager byrettens beslutning om, at et iPad-patent var ugyldigt.

Apple har derfor endnu en gang presset på med et krav om et Galaxy Tab 10.1-forbud, men dommeren afviser at gøre mere ved sagen, før appelretten formelt har givet jurisdiktion tilbage igen – det vil sige magten til udøve lov og ret på netop dette område.

Først når dette er sket, kan Apple fortsætte slagsmålet.

– “Det er ikke tilfældigt, at Samsung seneste produkter ligner iPhone og ipad meget, lige fra hardwarens form til brugerfladen og endda emballagen,” skriver Apple i en mail til Cnet.

– “Denne form for åbenlys kopiering er forkert, og vi bliver nødt til at beskytte Apples intellektuelle ejendomsret, når firmaer stjæler vores idéer.”

Det har ikke været muligt for Cnet at få en kommentar fra Samsung.

Flere nyheder om temaet

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 7/6/2012 rettede vi nyt fokus på sagen med artiklen Samsung: Apple kopierede vores intentioner med iPhone – Den finder du her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.