Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple begynder at bestille nye iPhones

Apple begynder at bestille nye iPhones

Første ordre til underleverandøren lyder på 15 mio. styk...!

Selvtillid er godt. Meget selvtillid er meget godt. Apple lader dog til at være på vej mod nye højder.

Ifølge rygter fra et nyhedsbureau i Taipei, har Taiwanesiske Pegatron Technology (der er en underafdeling af Asus) fået/vundet opgaven med at bygge en ny telefon for Apple, som ifølge Pegatron har fået navnet iPhone 4S.

Det er der som sådan ikke noget odiøst i - det er først, når Pegatron så afslører, at den første bestilling lyder på 15 millioner enheder, at ørerne uvægerligt begynder at spidse en smule.

Men det er nok ikke helt galt; Apple solgte ifølge analyser 1,7 mio. iPhone 4 den første uge i USA alene - og der var mange der gik forgæves. Faktisk var det en gentagende oplevelse i hele verden, at folk de første måneder efter lanceringen af iPhone 4 ofte gik forgæves, fordi der simpelthen var udsolgt.

Men selvom det lader til at Apple har bestilt rigeligt med iPhone 4S (eller er det måske iPhone 5? Ifølge kilden vil iPhone 5 ikke afvige sønderligt fra iPhone 4?) til at mætte 'den første bølge', så skal vi ikke glemme, at der ofte er god forretning i at holde lidt igen med varen; jo færre der er, jo større vil interessen være, og jo mere vil folk piske en stemning op for at få fingrene i en.

Men 15 mio. er stadig en hel del telefoner. Kilden nævner, at Samsung var 55 arbejdsdage, altså næsten næsten 3 måneder, om at sælge et tilsvarende antal af deres Galaxy S2 smartphones...!

Der er stadig ingen fast lanceringsdato for iPhone 4S / 5, udover 'en gang til efteråret', så vi må vente tålmodigt, og se om Apple formår at få bygget nok iPhones til at stille den værste efterspørgsel fra start af.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

DX 07-07-2011 10:58:54

Siden hvornår er 55 dage blevet det samme som 3 måneder, da jeg gik i skole var det ca 90 dage det var det samme som 3 måneder. Var godt klar over at mange af skribenterne ikke kan skrive, de kan så heller ikke regne.

0 0
Rune 07-07-2011 14:02:59

55 ARBEJDSdage er 11 uger, Hvis man omregner det til alle hverdagens dage er det 77 dage, Der svarer til 2,5 måned.

0 0
David 10-07-2011 23:38:13

pladder :) hvorfor skulle man dog regne i arbejdsdage? Man må da regne dage fra release, og ikke alt muligt andet.

0 0
Elias H. Nielsen 11-07-2011 13:47:06

Nej. Man regner i arbejdsdage, fordi at telefonen kun kan blive solgt i forhandlerne i arbejdsdagene (mandag - fredag) evt. lørdag.

Man bliver jo nød til at tage højde for hvilke dage telefonen ikke kan blive solgt, da butikkerne har lukket!

0 0
06-07-2011 20:40:13

hvis der ikke er markant forskel på den og min nuværende iPhone 4

0 0
06-07-2011 20:16:52

hvis der ikke er markant forskel på den og min nuværende iPhone 4

0 0
Zeb 06-07-2011 11:36:06

Galaxy SII er slet ikke solgt i 15mio enheder endnu. De har dog lige rundet mærket med 3 mio efter 55 dage på markedet. Det skal så ses i lyset af at den endnu ikke er udkommet i en række lande inklusiv USA. Galaxy SII har mig bekendt slet ikke været på markedet i tre måneder endnu.
Den oprindelige Galaxy S fik vist solgt 10 mio enheder rundt regnet. Men det var inklusiv bastarder til de forskellige amerikanske teleselskaber.

iPhone sælger naturligvis i højere antal da der ikke er nogen konkurrence fra andre iOS produkter og der er et æble på. Samsung sælger jo samlet set flere telefoner så vidt jeg ved (det samme gør Nokia stadig) men det er jo spredt ud over mange forskellige modeller. Hvis der kun kom 1 samsung telefon om året - eller 1 LG eller 1 motorola - så ville de jo også sælge i meget højere antal.

0 0
Kasper Sverkel Rasmussen 06-07-2011 19:13:20

"Samsung sælger jo samlet set flere telefoner så vidt jeg ved (det samme gør Nokia stadig) men det er jo spredt ud over mange forskellige modeller."

- Det er jo ikke helt rigtigt. iPhone 3GS er stadig på markedet og koster noget mindre end iPhone 4. Og der vil derfor helt sikkert være mange som køber iPhone 3GS fremfor iPhone 4 da den er billigere som hvis folk køber en HTC Wildfire fremfor en HTC Desire, eller en Samsung Galaxy Ace fremfor Samsung Galaxy S2 ;)

Ud over det så tjener Apple alligevel mere end Samsung og Nokia på at sælge de 2 telefoner de har fremfor Samsung og Nokia der har nogle flere modeller.

"Hvis der kun kom 1 samsung telefon om året - eller 1 LG eller 1 motorola - så ville de jo også sælge i meget højere antal."

- Sådan kan du jo ikke helt stille det op... Hvis Samsung, LG eller Motorola kun lavede 1 telefon hvert år som Apple gør vil det jo som i Apples tilfælde komme meget an på prisen af disse telefoner. Hvis folk ikke har råd til den eneste Samsung, LG eller Motorola telefon må de jo købe noget andet, så jeg tror personligt det ville være meget farligt for dem at gøre sådan. Det er jo ikke alle der gider have eller har råd til den helt store model smartphone.

Forestil dig at alle andre end f.eks HTC kun lavede 1 telefon om året men at HTC lavede 4, som kom i nogle priser der gik fra lille, mellem, stor og meget stor. Hvem tror du så ville sælge flest telefoner? Det ville HTC 100% da de har større udvalg og kan være med hos de kunder som ikke har råd til den helt store model, men som alligevel gerne vil have sådan en telefon som generelt kan det samme som de andre, selvom den nok mangler nogle ting og ikke er helt så hurtig osv osv...

Hvis nu Apple lavede 4 modeller af deres iPhone ville du helt sikkert også se deres salgstal stige noget mere end de gør nu... Jeg tror på at hvis du spurgte folk hvorfor de købte en Android telefon fremfor en iPhone ville svaret være "Fordi jeg ikke havde råd til en iPhone"... Jeg kender selv en del som har valgt en Android telefon (typisk HTC Wildfire eller Samsung Galaxy Ace) fordi iPhone var for dyr, men de ville alligevel gerne være med på hele smartphone bølgen med apps og det hele :)

0 0

Om brug af cookies