Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple bekræfter iCloud

Apple bekræfter iCloud

I en pressemeddelelse bekræfter Apple, at de på mandag vil fortælle om deres nye cloud-tjeneste iCloud.

Det ligner ikke Apple at afsløre hemmeligheder en uge inden en præsentation. Men det er ikke desto mindre, hvad de netop har gjort. I en pressemeddelelse, der tikkede ind i undertegnedes indbakke for få minutter siden skriver Apple direkte, at de under mandagens åbning af World Wide Developers Conference, WWDC, vil fortælle om deres nye cloud-baserede tjeneste. Apple afslører endda, at den hedder iCloud. De skriver:

At the keynote, Apple will unveil its next generation software - Lion, the eighth major release of Mac OS X; iOS 5, the next version of Apple?s advanced mobile operating system which powers the iPad, iPhone and iPod touch; and iCloud, Apple?s upcoming cloud services offering.

I starten af maj skrev vi, at Apple havde købt iCloud-domænet af et svensk firma. Nu kan vi så spekulere over, hvad iCloud-tjenesten vil dække over. Vedvarende rygter siger at Apple har lavet aftaler med tre af de fire store pladeselskabet om en skybaseret iTunes, hvor musikken streames i stedet for at hentes ned på harddisken. A la Spotify eller Wimp. Der spekuleres endda i at de musikfiler, man har liggende på harddisken - rippet fra egne cd'er eller hentet ulovligt - vil blive spejlet i iCloud, og på den måde blive "hvidvasket". Er det tilfældet bliver det ikke billigt, at blive abonnent på iCloud.

Der diskuteres også i, at iCloud vil overflytte funktioner fra MobileMe, så brugerne kan gemme og synkronisere bogmærker, email, kontakter og iCal-kalendere. Hvordan eksisterende MobileMe-medlemmer er stillet, vides ikke. Det vides heller ikke om iCloud lanceres herhjemme, eller om vi må vente måneder - eller år - som vi gjorde, da iTunes Music Store blev lanceret. 

Under alle omstændigheder er det nu stensikker, at vi bliver klogere mandag aften, omkring klokken 19 dansk tid, når Steve Jobs går på scenen. Hold øje med disse sider ...

Hvad håber - og tror - du at iCloud-tjenesten vil dække over? Giv dit besyv med herunder, eller på vores Facebook-side!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Casper Jensen 01-06-2011 17:25:22

Jeg har allerede oprettet en bruger på iCloud.com og umilbart ser det ud til at det allerede er i luften...

0 0

Om brug af cookies