Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple benytter ny strategi - i det hvide hus

Apple benytter ny strategi - i det hvide hus

Steve Jobs efterfølger Tim Cook har netop været på besøg i det hvide hus med ny strategi – noget Steve Jobs afskyede.

Apples topchef, Tim Cook, har netop holdt møder med toppolitikere, og det ser mere og mere ud til han tager Apple med i en ny strategi og skubber det mere og mere i egen retning og ud af Steve Jobs’ skygge.

Alene besøget i Washington for at tale sin og Apples sag er et brud på alle de uskrevne regler der er i Apple-koncernen. Den afdøde Steve Jobs afskyede sådan noget, men Tim Cook har siden han i august 2011 blev ny topchef ændret flere af Apples måder at handle på.

Cook mødtes med toppolitikere fra det amerikanske senat og Repræsentanternes Hus, blot for at sige goddag – sædvanen tro var der ikke nogen officielle udmeldinger eller andet fra Apple efterfølgende. Dog understreger Tim Cook hans interesse i, at få indflydelse på, hvad politikerne beskæftiger sig med.

I første kvartal i år brugte Apple 500.000 dollars på lobbyvirksomhed, konkurrenten Google havde til samme formål afsat et tidobbelt beløb.

Cook skubber Apple i egen retning

Siden Cook overtog roret i verdens mest værdifulde virksomhed, har Apple på flere måder ændret deres virksomhedskultur. For nylig samarbejdede Apple med de amerikanske lovgivere om bekymringen for beskyttelsen af privatlivets fred, hvilket også var uset tidligere.

Det seneste år har Tim Cook skubbet Apple i en retning, som gør de er blevet en mere ”almindelig” virksomhed. Magasinet Fortune mener, at der er sket et skift fra, at beslutninger tages på baggrund af ingeniørdreven udvikling – til der nu tages beslutninger der er mere effektive i produktionen, så der kan spares penge. Hvilket Tim Cook også har haft fokus på, da han var daglig driftsansvarlig hos Apple.

Tim Cook får også en stor del af æren for, at Apples forsyningskæde har fungeret så godt de sidst emange år.

Apples bestyrelse og Tim har også fornylig besluttet at åbne for den bugnende pengekasse og udbetalt udbytte til aktionærerne, hvilket ikke var en populær tanke hos Steve Jobs.

Læs også: Tim Cook manden der skal overtage Apple


Kilde: Business.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anker 30-05-2012 08:01:12

Det er synd for dig, at det mærke du sikkert foretrækker, ikke kan prale af at have skabt en revolution, men blot en af de mange der har gjort en forretning ud af at kalde deres produkter for "iphone-killers" etc...

Kan du udtale navnet på direktøren for det mærke der står på din telefon ? eller ??

0 0
30-05-2012 09:53:30

Ja vi græder fordi samsung ikke har lavet en revolution....for puha, hvad skulle vi dog have gjort uden apple og deres ipods, iphones og ipads....

0 0
Mazzen 29-05-2012 12:50:58

så lyder dette godt nok, vidste godt han nok ikke altid var det rareste mand på jord, men som det fremstår så er han mere grådig en Joakim Von And, og mere højrøvet en Prins Henrik.

0 0

Om brug af cookies