Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple bløder markedsandele i Europa i første kvartal

Apple bløder markedsandele i Europa i første kvartal

Rapport fra IDC viser et Apple der bløder markedsandele i Europa og et Huawei der går massivt frem.

Foto: Mobilsiden

En ny rapport fra IDC viser de fem største smartphoneproducenters markedsandele i Europa, og giver samtidig et overblik over det samlede salg i Europa, Mellemøsten og Afrika. Sammenlagt blev der solgt 83,7 millioner smartphones i første kvartal, hvilket svarer til et fald på 3,3 procent, sammenlignet med samme periode sidste år. 

I forhold til første kvartal sidste år, taber Samsung, HMD (Nokia) og Apple markedsandele, mens Huawei og Xiaomi går voldsomt frem. Apple går tilbage med hele 22,7 procent, kun slået af Nokia med en tilbagegang på 32,6 procent. 

Læs også: Apple iOS 13 får Dark Mode og Swiftkey-lignende tastatur

Fremgang for Huawei og Xiaomi

Det er ikke alle producenterne på IDC's liste, der viser tilbagegang, selvom der samlet set bliver solgt færre smartphones. Huawei og Xiaomi går nemlig begge frem og tilrager sig store markedsandele fra konkurrenterne. Xiaomi viser fremgang på 33,2 procent, hvor Huawei kan prale med rekordhøje 66,1 procent. 

Samsung sidder stadig på tronen med en markedsandel på 29,4 procent, efterfulgt af Huawei med 25,3 proent. Huawei har tidligere haft planer om at overhale Samsung i år, men de planer er sat på pause.

Apple er nu langt fra Samsung og Huawei. Med en markedandel på 14,7 procent er der 10,6 procent op til Huawei på andenpladsen. Apples resultat er det laveste de sidste fem år og uden nye telefoner inden tredje kvartal forventes der mere af det samme i næste kvartal.

Stor fremgang hos Huawei og tilbagegang hos Apple.
Stor fremgang hos Huawei og tilbagegang hos Apple.
Foto: IDC

Vi holder fast på telefonerne i længere tid

Ifølge Marta Pinto fra IDC er der en god grund til den samlede tilbagegang. Vi holder nemlig fast på vores smartphones i længere tid, hvilket betyder der selvfølgelig bliver solgt færre.

"Shipments have slowed as consumers hold on to devices for longer, Apple has been challenged with its latest devices, and Chinese manufacturers have been making strides each quarter."

Udtaler han.

Huawei stormer frem: Nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies