Apple bøjer sig for EU om køb-i-app

Der har over et stykke tid været stor fokus på køb inde i apps, og nu har Apple rettet sig ind efter EUs direktiver

Apple bøjer sig for EU om køb-i-app

iPhoneli ændrede Google sine standardindstillinger i Play Butik, så det blev lettere at forhindre børn i at bruge tusindvis af kroner inde i apps, som der har været sager om tidligere. Nu retter Apple også ind under EUs krav om at forebygge disse køb.

EU og Apple har indgået aftale om, at Apple skal standardindstillingerne skal ændres, så man skal beslutte, om en kode skal bruges ved hvert køb, eller om man skal kunne købe uden en kode. Det skriver forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Læs også: Apple reagerer på køb-i-app-kritikken

Desuden må Apple ikke bruge ordet gratis til apps, der tilbyder køb i appen, og Apple skal gøre det lettere at kontakte Apple over klager, som en del af aftalen.

Apple har allerede ændret ordlyden for apps, der er gratis at hente. I stedet for ordet ‘gratis’ står der nu bare ‘hent’.

I mange lande har forældre oplevet, at børn har brugt tusindvis af kroner inde i apps, uden de selv var klar over det. Her i Danmark har der været sager, hvor børn har brugt op mod 25.000 kroner af forældrenes penge på køb inde i apps.

Sagen fortsætter

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 18/12/2014 havde redaktionen fokus på en artikel med fokus på Årets mobiler 2014: Apple iPhone 6 [WEB-TV] – Historien kan du læse her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.