Apple bøjer sig for Taylor Swift-kritik

Et åbent brev fra popprinsessen Taylor Swift får Apple til ændre kurs med Apple Music aflønning.

Apple bøjer sig for Taylor Swift-kritik

Apple tilsyneladende generøse introduktionstilbud skaber kontrovers i musikbranchen. De indledende 3 måneders gratis streaming i Apples nybagte streaming-tjeneste Apple Music, vil nemlig fratage kunsternes indtægt under introduktionsperioden.

De forhold fik forleden pop-stjernen Taylor Swift til at fatte pennen og kritisere Apple i et åbent brev til tech-mastodonten. Under overskriften ’Til Apple, kærligst Taylor’ forklarede popdarlingen hvorfor hendes nyeste Album ’1989’ ikke vil være at finde på Apples nye streaming-tjeneste.

Swifts hovedargument skrives på vegne af musikskabere generelt, og pointerer urimeligheden i at skulle arbejde for ingen penge. Swift skriver: ” Tre måneder er lang tid uden løn, og det er unfair at kræve at nogen som helst at skulle arbejde gratis”

Se også: Apple Music: Streaming, downloads og radio i én løsning

Apple bøjer sig – Swift afventende

Selvom Apple i forvejen bryster sig af at dele en større procentandel end rivaliserende streamingtjenester med musikkerne, er kritikken ikke prællet af på Apple. Apple Vicepræsident, Eddy Cue, meddelte i et tweet i morges at Apple Music fremover vil aflønne kunsterne under brugernes gratis prøveperiode.

Læs også: Apple Music betaler musikere bedre end Spotify

Det hurtige svar på tiltalen er ikke faldet for døve ører hos popprinsessen, som i et Tweet takker Apple: ’ Jeg er både henrykt og lettet. Tak for jeres forståelse. De har lyttet til os’

Selvom Taylor Swift har overbevist Apple til at skifte kurs, forlyder det fra nyhedsmediet Buzzfeed at hun endnu ikke har indvilget i at udgive hendes seneste album hos Apple Music.

Apple Music vil gå i luften den 30. juni og vil få en dansk introduktionpris på 99,- kr./måned eller 149 kr./måned for familieabonnementer.

Efterfølgende om sagen

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden kunne ikke lade være. 21/6/2015 fulgte vi op med historien Overblik: Apple Watch til test og nyt om dansk Apple Music, Global Samsung S6-fejl – Du kan læse den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..