Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple bringer 12 nye emojis til iOS 10

Apple bringer 12 nye emojis til iOS 10

I kølvandet på Googles pres på at få flere og mere politisk korrekte emoji-ikoner, så kan Apple nu præsentere 12 nye, der skal sikre ligestillingen.

Foto: apple.com

For et par uger siden kunne vi bringe nyheden om, at Google i samarbejde med Unicode havde fået gennemført en række nye emoji-ikoner, der i højerede grad skulle afspejle ligestlling blandt køn og race.

Den vej følger Apple også, og i den kommende iOS 10 bliver vi således præsenteret for 12 nye emojis, der på grund af de forskellige køn og hudfarver bringer emoji-tallet op med 100 mere.

Det er især på sports fronten, at de nye ikoner lægger et stort fokus, og nu kan du også sende både svømmende, cyklende og surfende kvinder afsted i dine beskeder.

Læs også: 11 nye emojis på vej til Android, iOS og Windows 10 Mobile

Derudover kan du også finde kvindelige skikkelser i de erhverv, som i emoji-verdenen var forbeholdt mænd. Således ses både en kvindelig detektiv og en arbejds-kvinde iført en gul hjelm.

Generelt er diversitet ordet for den nye opdatering, og således har de også introduceret et nyt regnbueflag, samt forskellige emojis for familiesammensætninger, med bla. en far og to døtre, samt en mor med sin søn.

Den sidste og måske mest opsigtsvækkende ændring er den nye vandpistol-emoji. Vandpistolen erstatter det klassiske revolver-ikon, og puster således liv i hele debatten om våbenlovgivningen i USA.

Denne meget politisk korrekte ændring er ret interessant fra Apples side, og mens flere organisationer, der modkæmper våbenlovgivningen, hilser den nye emoji velkommen, så er der mindst lige så mange, der tvivler på ikonets effekt.

Se også: Apple runder stor milepæl - En milliard solgte iPhones

Ikke desto mindre er det sikkert, at vi kun vil komme til at opleve mere af det samme i fremtiden, og det fra alle producenter. Som vi kunne fortælle i den tidligere historie, så er både Google og Microsoft på vej med flere emoji-muligheder, så begge køn og alle hudfarver er repræsenteret.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies