Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple bruger din iPhone som laboratorie med ResearchKit

Apple bruger din iPhone som laboratorie med ResearchKit

En ny udviklingsressource fra Apple, WatchKit, skal skabe tættere bånd mellem sundhedsforskere og forsøgsdeltagere.

Ved gårddagen forårsevent gjorde Apple-chef Tim Cook status over antallet af iPhones på verdensplan: 700 millioner. Hæren af enheder og dertil hørende sensorer mener Apple kan inddrages til gavn for forskningen. Det skal ske med Apple ResearchKit.

Samtidig pointere Tim Cook at over 900 motion- og tracker-apps i forvejen indsamler data der holder styr på din motion og helse.

Al den data kan anvendes i medicinalforskningen. Apple pointerer at der er det svært at få tilstrækkeligt med data og deltagende til forskningsprojekter, og introducerer derfor researchkit som kan agere bindeled mellem forskere og forsøgsdeltagere.

Med millionvis af iOS-brugere verden over, håber Apple, at brugerne vil anvende platformen til at bidrage mod blandt andre Parkinsons, sukkersyge, hjertekarsygdomme, asthma og brystkræft.

Interaktive forsøg

Researkit apps er samtidig tænkt til at bryde den ensidige kommunikation mellem forskere og forsøgsdeltagere. Den gør det enklere at give input og feedback tilbage til forskerne bag forsøgene.

Hensigten er samtidig at forvandle din i-enhed til et lille lommelaboratorie. Små tests kan udføres på mobilen - som at sige ’Aaaaah’, hvor tryk og tone kan analyseres videre. Et andet forsøg kan involvere at trykke på nogle taster på tid og at analysere skridt for at studere gangen.

Samtidig kan app’en inddrage dine info fra Apple Sundhed som igen kan give en dybere indsigt i f.eks motionsvaner og udvikling af Parkinsons.

Dine data forbliver dine.

Under præsentationen understregede Apple samtidigt at dine data er i sikre hænder, og at de på intet tidspunkt vil se dine data. Det vil samtidig udelukkende være dig der bestemmer hvilke forsøg du deltager i på ethvert givet tidspunkt.

For at give ResearchKit mulighed for tilpasning udgiver Apple resourcen under Open Source-licens.

Vil du tilmelde dig er det nemt. Du skriver under på en digital blanket og deltager dermed i forsøget. De første 5 apps baseret på ResearchKit er tilgængelige fra i dag.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Frederik 10-03-2015 12:37:01

Omend ResearchKit er Open Source, så har Apple alligevel begrænset med muligheder, når man ikke kan bruge deres ur med andre enheder end Apples egne. Måske der skulle lukkes op for Android og Windows?

2 2
Dan Molberg 10-03-2015 12:17:51

"Under præsentationen understregede Apple samtidigt at dine data er i sikre hænder" Ligesom deres iCloud?

9 4
TF 10-03-2015 12:53:44

Nogen lære af sine fejl.

2 8

Om brug af cookies