Apple censurer danske tegneserier

Tegnede tissemænd og småpiger i danske tegneserier er for frække for Apple.

Apple censurer danske tegneserier

Apple er igen havnet i en rampelyset for selskabets underlige forhold til nøgenhed. Det er nemlig ikke kun nøgne mænd og kvinder i Peter Øvig Knudsens Hippie bøger, der viser for meget hud efter det amerikanske selskabs smag. Nu bliver tegneserier også fjernet fra Apples app store. Det skriver Dr.dk

Alene i år er mindst 59 tegneserier blevet fjernet eller afvist af Apple, og to af disse tegneserier er Rune T. Kiddes Litterærlige Klassikere og Pissehuen.

Ifølge Dr.dk er de to tegneserier dog tilgængelige på Apples iBooks store, men Apple har tilgengæld afvist at sælge tegneserierne på selskabets appstore, hvor de bliver solgt som en del af applikationen Tegneserier, som er en applikation med danske tegneserieudgivelser.

Udgivelsen indeholder nøgenbilleder, som kan virke stødende, hvilket altså har fået Apple til at afvise salg af applikationen. På iBooks store må tegneserierne tilgengæld godt sælges, men de optræder dog ikke under kategorien tegneserier.

 – “Apple er superpuritanske på forbrugernes vegne. Det ender med, at vi kun har mainstream og lydige tegneserier tilbage, og det er rigtig ærgerligt, siger Jan Kjær,” formand for foreningen Danske Tegneserieskabere til Dr.dk

Dr.dk har spurgt Apple Danmark hvorfor en tegneserie kan være godkendt på apples iBooks store men ikke samtidig være godkendt til salg i selskabets App store, men det er ikke lykkedes Dr.dk at få en kommentar fra selskabet.

Sagen efterfølgende

Historien var ikke død. mobilsiden fortsatte fortællingen. 25/11/2013 blev fortællingen ført videre med historien; Apple bekræfter køb af PrimeSense – Den videre beretning kan læses her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.