Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple censurerer dansk musik i iTunes

Apple censurerer dansk musik i iTunes

Det er ikke så let at finde Rasmus Nøhrs "Hash eller gas" i iTunes. Denne sang og en mængde andre, har nemlig fået nye, mere lødige titler, i Apples musikbutik.

Klip fra iTunes
Klip fra iTunes

Apple må åbenbart synes vi skal beskyttes mod slem lyrik, når der søges efter musik i iTunes. Amerikanerne regner nok også med, at vi slet, slet ikke kan gætte, hvad der skal stå bag stjernerne.

I hvert fald hedder Rasmus Nøhrs værker "Hash Eller Gas" i stedet "H**h Eller Gas" og "Ibens Klit" er omdøbt til "Ibens K**t". Det skriver DR Kultur.

- "Udover, at det er censur, så overtræder det også kunstnernes ophavsret. De har ikke lov til at ændre i titlen, det må de ikke bare,"siger Ole Reitov, projektleder i Freemusik, som er en international organisation for musik og ytringsfrihed.

Han bakkes op af komponist og tekstforfatternes organisation Koda. Her mener juridisk konsulent Jakob Hüttel, at titlen kan være et værk i sig selv, og så gælder kunstnernes ophavsret.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Teknikeren 23-12-2010 10:21:44

... fordi der ikke er en eneste iPhone/iPad ejer samt i-fan der har kommenteret dette.

Det er faktisk ret historisk det hér!!!
Er det mon muligt at at der findes brugere af disse produkter som simpelthen ikke kan finde et eneste argument, der kan retfærdiggøre Apple's kæmpe kigge-dybt-i-flasken-med-æbleschnapse-brandert

Jeg beklager, men Apple har simpelthen mistet al form for virkelighedssans.

... og stadigvæk forholder Mobilsidens chefredaktør sig pinlig tavs. Har John mon overhovedet en mening!

0 0
JohnnyNr5 22-12-2010 17:09:59

Med al respekt for Apples heldigere designet produkter, er jeg ved at blive seriøst træt af applementaliteten på en del områder. Censur og kontrolfreakeri er de absolut værste. Hvor lækre deres bærbare (mit favorit Appleprodukt designmæssigt) end er, køber jeg ikke apple før de har forstået, at også deres kunder er frie mennesker, med det vi har valgt at kalde en fri vilje. Var jeg fan af afløbere af bigbrotherideen, tog jeg til USA, og lod mig bodyscanne og random select overvåge.

0 0
22-12-2010 11:52:30

Applenisserne herunder dem der køber deres musik via itunes, må have en grim smag i munden. Først lokkes de til at købe en masse musik i itunes, så de stavnsbindes til Steve Jobs afgnavede æbleprodukter(iphone m.fl.). Og hvad gør Apple overfor deres "loyale" kunder, spytter dem i munden igen(heraf den grimme smag) og begynder at fortælle dem at de ikke er modne nok til selv at vælge deres musik... hvilket Apple måske i virkeligheden har ret i.

Og ind fra højre kommer WiMP, TDC musikbutik og forhåbentligt snart Spotify og gør itunes musikbutik værdiløs.

0 0
Jesper 22-12-2010 09:24:31

...i en nøddeskal!

0 0
Daniel Jørgensen 22-12-2010 09:44:56

Godt sagt!

0 0
22-12-2010 09:03:17

Andet end, trist.....

0 0

Om brug af cookies