Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple-chef: Derfor kom iMessage aldrig til Android

Apple-chef: Derfor kom iMessage aldrig til Android

Apples iMessage-beskedtjeneste kom aldrig til Android, som rygter ellers gik på forud for WWDC-eventen. Nu forklarer en Apple-chef, hvorfor det ikke skete.

Op til Apples store WWDC-event gik rygterne på, at Apples populære beskedtjeneste iMessage ville komme til Android-telefoner lige som Apple Music og ’Move to iOS’, men sådan gik det ikke.

Nu forklarer Apple, hvorfor Android-brugerne fortsat må se misundelige på, hvis de gjorde sig forhåbninger om at tage iMessage i brug uden at være nødsaget til at købe en iPhone, iPad eller iPod Touch.

Læs også: Eftertraget funktion i iOS 10: Nu kan du slette uønskede apps

Hjemmesiden The Verge har været i kontakt med en højtstående chef hos Apple, der gør os klogere på, hvorfor udbredelsen af iMessage til Android aldrig fandt sted, som det ellers forlød. Fra The Verges Walt Mossberg lyder det:

"Da jeg spurgte en højtstående Apple-chef om, hvorfor iMessage ikke blev udbredt til andre platforme, gav han to svar. Først sagde han, at Apple synes, at brugerbasen bestående af 1 mia. enheder giver en stor nok datamængde for enhver mulig kunstlig intelligens, som firmaet arbejder med. For det andet vil det hjælpe salget af Apples enheder at have en overlegen beskedplatform, der kun virker på Apple-enheder - firmaets klassiske (og succesfulde) rationale i årevis."

Læs også: WWDC: Apple iOS 10 - Her er de største nyheder

Det star altså ganske klart, at Apple ser iMessage som et vigtigt redskab til at gøre Apple-enheder mere attraktive end konkurrenterne ved kun at tilbyde iMessage på disse. Ved at udbrede iMessage til Android fjerner Apple nemlig incitamentet til at forblive på iOS-platformen.

Som Android-bruger skal du altså ikke sætte næsen op efter at kunne sende iMessage-beskeder til dine iPhone-venner. Et alternativ længere ude i fremtiden kan dog være, at Apple en skønne dag vælger at skifte SMS-standarden ud med den nyere RCS, som åbner op for samme muligheder som iMessage-beskeder og som fungerer uafhængigt af platforme. RCS er også en løsning, som Google allerede arbejder på.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies