Apple-chef nomineret til årets person

TIME kårer de personligheder som kandiderer til titlen som ’Person of the Year’ 2014. Apples Tim Cook er blandt finalisterne.

Apple-chef nomineret til årets person

Det amerikanske magasin Time frigiver listen over de personligheder som nomineres til den notoriske ’Person of the Year’ – pris. Prisen er tidligere gået til blandt andre Adolf Hitler, Josef Stalin, Charles de Gaulle og Martin Luther King. Apples Tim Cook er i år igen blandt de 8 nominerede til titlen.

Tim Cooks nominering begrundes som en anerkendelse af den succesfulde lancering af iPhone 6 og 6 Plus, samt hans åbenhed omkring hans seksualitet, som gjorde ham til den første åbent homoseksuelle Fortune 500-chef.

De andre nominerede er:

  • Demonstranterne i Ferguson som protesterede over drabet på en ubevæbnet sort 18-årig.
  • Popsanger Taylor Swift, for hendes opgør med streamingtjenester som Spotify.
  • Alibaba direktør Jack Ma, for opbygningen af hans kinesiske e-handelsemperie 
  • President for den autonome kurdiske region Masoud al-Barzani, for hans kamp for selvstændighed i regionen.
  • Russisk president Vladimir Putin, for hans håndtering af vinter OL i Sochi samt annekteringen af Krim.
  • Ebola-lægerne og sygeplejerskerne, og deres kamp mod epidemien i Vestafrika
  • Roger Goodell, NFL-kommissær og hans styring med NFL-ligaen i en tid med mange og voldsomme personsager ud over ligaens engagement i samfundet.

Prisen tildeles årligt til den eller de personer som repræsenter den gruppe, idé eller genstand som har haft mest indflydelse på årets begivenheder.

Siden prisen første gang blev tildelt i 1927, dengang døbt ’Man of the Year’, er flere notoriske personer hædret med titlen. Facebooks Mark Zukerberg er den sidste fra IT-branchen som modtog hæderen i 2010, efterfulgt af demonstranterne i det Arabiske Forår, Vladimir Putin og senest Pave Francis.

Vinderen af titlen bliver offentliggjort onsdag morgen amerikansk tid.

Læs også: Steve Jobs får stadig nye patenter

Seenste nyt om emnet

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 16/10/2014 kørte vi en artikel der belyste emnet Apple iPhone 6: Den gyldne middelvej [TEST]Klik her og læs artiklen.. Få også seneste nyt i sagen her.