Apple deler ud af sit lightning-stik

Fra næste år er det ikke kun Apples egne produkter, der skal kunne sættes til en stikkontakt via lightning-stikket

Apple deler ud af sit lightning-stik

Lightning-stikket i bunden af de nyere iPhones og iPads har været reserveret til lige præcis iPhones og iPads. Sådan vil det ikke være fremover, da Apple vil give tredjepartsfirmaer mulighed for at bruge stikket i deres egne produkter.

På den måde vil eksempelvis en Bluetooth-højtaler kunne have et lightning-stik, så man ikke behøver have 2 forskellige kabler med for at lade sine ting op. Stikket fra Apple vil være nok.

Læs også: Apple forbereder arbejde på virtual reality

Det er producenterne i inderkredsen, der får lov til at bruge stikket, da det kun er ‘Made-for-iPhone/iPad’-programmet, der vil kunne bruge stikket. Det består af producenter, der er godkendt af Apple til officielt til at lave produkter, der spiller sammen med Apples.

Farvel til Jack

Ud over at åbner op for andre end Apple selv, der må bruge lightning-stikket, så kan det også få nye funktioner i fremtiden. Producenter vil kunne lave hovedtelefoner, der skal sluttes til telefonen igennem lightning-stikket.

Det kan betyde et farvel til det ellers så udbredte 3,5mm jack-stik, som længe har været standard i alskens elektronik.

Læs også: Oppo tager rekorden – Oppo R5 er verdens tyndeste

En mere alsidig indgang kan være fremtiden for andre end Apple også. For nyligt kunne vi fortælle om Oppo R5, som lige nu er verdens tyndeste smartphone. Den har ikke et jack-stik, for det simpelthen er for tykt.

På vej mod en standard

Som bekendt har Apple deres lightning-stik, som lader telefonen op. Rundt omkring er det dog microUSB, der er dominerende, og det er blandt andet fordi EU i samarbejde med de førende mobilproducenter vedtog at bruge en fælles standard – en beslutning Apple stod uden for.

Læs også: EU vil tvinge Apple til at bruge universel oplader [UPDATE]

EU har dog vedtaget, at fra 2017 skal alle mobiltelefoner lades op af en fælles standard, altså også Apples. For Apples vedkommende er det dog interessant, at det ikke er blevet besluttet, hvilken standard det skal være. Hvis Apples løsning viser sig at være microUSB langt overlegen og meget udbredt, vil Apple have en betydeligt større stemme at tale med, når den standard skal besluttes.

Apple står dog stadig til at skulle kæmpe en meget hård kamp, hvis de ikke skal hoppe med på microUSB-vognen til år 2017.

Mere til historien

Siden vi kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 14/11/2014 publicerede redaktionen artiklen; Asus Memopad 8 ME581CL: Fyrig 4G i fleksibel tablet [TEST]Klik her og læs historien.. Se også de seneste nyheder om temaet her.