Apple dominerer julesalget

Fik du en ny tablet eller telefon i julegave i år, er den højst sandsynligt prydet med æble-logoet ifølge juleugens datatrafik.

Apple dominerer julesalget

Blandt de hårde pakker er Apples produkter i usædvanlig høj kurs ifølge analysebureauet Flurrys seneste tal. Flurry monitorerer data fra over 600.000 apps og den seneste uges nye aktiveringer sætter tal på hvilke hårde telefon- og tabletpakker der blev foretrukket under juletræerne.

Konklusionen er entydig: det er Apples enheder der har domineret produktionen i Julemandens værksted. Blandt de aktiverede enheder i juleugen (19. til 25. december) står mærket med æblet for 51,7% af de nye enheder – næsten tre gange flere end Samsung på andenpladsen som tegner sig 17,7%.

Langt længere nede på listen er det Microsofts Nokia-enheder der nupper tredjepladsen med 5,8%, dog stadigt væsentligt foran Sonys 1,6% og LGs 1,4% af aktiveringerne.

Stormobiler hitter

Julemanden foretrækker altså at dele Apple enheder ud, men Flurrys tal peger også på at han i år har haft en forkærlighed for stormobiler som Apples iPhone 6 Plus.

Ud fra fordelingen af nyligt aktiverede enheder fremgår det at både små og store tablets må vige pladsen under juletræet til fordel for de såkaldte phablets som tegner sig for henholdsvis 11%, 11% og nu 13% for stormobilerne – en tredobling i forhold til sidste jul.

Det er dog stadigt mest sandsynligt, at det var en smartphone i mellemstørrelse der blev pakket ud juleaften. Hvor de mindste og største formater daler i popularitet, rummede 2 ud af 3 julepakker en smartphones i middelklassen – derfor placerer Apples iPhone 6 sig også som den mest populære enhed i Flurrys statistik.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Her finder du efterfølgende nyt og link til de seneste nyheder om temaet. mobilsiden kørte videre med bolden. 22/12/2014 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med et indlæg om Samsung Gear S – Langt fra sci-fi til virkeligheden [TEST]Klik her for artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..