Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple dumper miljøtest

Apple dumper miljøtest

Greenpeace har netop opdateret deres miljøtest. Apple og LG dumper. Nokia og Sony Ericsson klarer sig pænt.

Gennem de seneste år er vi blevet mere miljøbevidste, og flere og flere finder miljøvenlige alternativer, når der handles.

Men hvordan ser det ud med elektronikproducenterne?

Greenpeace har netop opdateret deres ”Guide to Greener Electronics”, hvor de undersøger forskellige elektronikproducenter brug af miljøskadelige stoffer og genbrug af egne produkter.

Specielt er der fokus på indholdet af PVC og BFR (Bromerede flammehæmmere), som elektronikindustrien er den største forbruger af.

Apple klarer sig klart dårligst i testen med dårlige resultater indenfor alle kategorierne. Specielt har Apples produkter et højt indhold af de miljøfarlige stoffer PVC og BFR. Også LG ligger i bunden af listen men scorer dog lidt højere point, da virksomheden har en klar plan om at udfase brugen af de skadelige produkter.

I toppen af listen finder man de nordiske virksomheder Nokia og Sony Ericsson. Nokia klarer sig generelt godt i alle kategorierne men har ingen klare planer for udfasning af brugen af PVC.

Sony Ericsson har sat 2008 som deadline for brug af de skadeligste stoffer men får fratrukket lidt point på grund af en dårlig rapportering af genbrug af egne produkter.

Er man miljøbevidst, bør man derfor vælge de nordiske mærker. Hele rapporten kan ses på: http://www.greenpeace.org/international/campaigns/toxics/electronics/how-the-companies-line-up

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies