Apple er verdens mest værdifulde selskab

Nu topper Apple listen over verdens mest værdifulde selskaber, efter de har vippet olieselskabet Exxon væk fra førstepladsen.

Apple er verdens mest værdifulde selskab

IT-giganten Apple er nu verdens mest værdifulde selskab, sådan ser det i hvert fald ud når man kigger på aktieværdien ved lukningen af Wall Street onsdag aften.

Det er ifølge BBC første gang, Apple ved Wall Streets lukketid har ligget øverst på listen af værdifuldeselskaber, med en pris på 363,69 dollar for en Apple-aktie. Dette giver Apple en samlet værdi på 337,2 milliarder dollar, hvilket er omkring 1750 milliader danske kroner.

Sammenlignet med olieselskabet Exxon, der tidligere har været verdens mest værdifulde selskab, så havde de en aktie pris på 68,03 dollar og en samlet pris for selskabet på 330,8 milliarder dollar, hvilket er omkring 1716,90 milliarder danske kroner.

Hvor længe Apple kan opretholde denne status er endnu uvist, men ifølge BBC så er Exxons vækstpotentiale afhængig af oliepris og nye oliefund, mens Apples drejer sig om udvikling af teknologi og produkter.

Apples-aktier er steget støt over de seneste ti år, siden Steve Jobs introducerede iPod’en i 2001, og i 2007 fulgte så den populære iPhone og senest i 2010 kom de så med iPad’en.

Det resulterede også til, at Apple i maj måned i år, overhalede Apple Microsoft, som det mest værdifulde IT-selskab på børsen.

Flere nyheder om emnet

Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 11/8/2011 gik vi videre med en ny vinkling på emnet E-mail fra Apple skal forhindre misbrugKlik her for at gå til artiklen.. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..