Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple erkender børnearbejde

Apple erkender børnearbejde

I en egenproduceret rapport indrømmer Apple, at deres underleverandører benytter børnearbejde.

91 børn under 16 år blev benyttet som arbejdskraft i 2010 hos kinesiske underleverandører til Apple. Det oplyser selskabet i en egenproduceret rapport ifølge Computerworld.

Det er den stigende efterspørgsel hos kinesiske fabrikker, der gør at de ansætter mindreårige fra vikarbureauer og erhvervsskoler.

Tallet er desuden kun 11 børn i 2009.

Du kan læse en gennemgang af rapporten hos Computerworld her...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ejnar Jepsen 20-02-2011 11:48:55

Børnearbejde kan forhindres - det kræver bare at forbrugerne (du og jeg) ikke køber produkterne fra virksomheder som anvender børnearbejde.
Men er du klar til at smide din iphone i hovedet på apple og købe en telefon fra en anden fabrikant ?

0 0
Morten Kærup 20-02-2011 12:38:07

Der er garanteret også andre store internationale firmaer der bruger samme underleverandør, jeg bruger ikke iPhone, jeg har en HTC Desire, men det kan ikke udelukkes at der også har været børnearbejde inde og den, min gode ven Ivan tog sig tid og lavede lidt research, og der så det ud som om at Toshiba, LG og Samsung bruger samme underleverandør som overstående.. skal det så sige, at vi aldrig nogensinde må købe elektronik produkter igen?...

(ps. kan ikke huske om det var Samsung eller Sony)

0 0
Morten Kærup 18-02-2011 18:19:54

For det første synes jeg også selv at det er tragisk at børnene skal arbejde på den måde.
For det andet har apple ikke ansvar for det når det ikke er deres fabrik og de har formegentlig først fundet ud af det med børnearbejderne senere, og for det tredje kan det umuligt forhindres i de lande hvor der er mange der lever under fattigdomsgrænsen, og især i Kina er det et kendt problem, vi må bare håbe, at der i fremtiden sker en udvikling inden for privatøkonomien i de lande, så børnene ikke behøver at arbejde.

0 0
Shawn S. Ø 19-02-2011 18:03:41

Selvfølgelig har Apple et ansvar og selvfølgelig kan det forhindres.

Jeg syntes du skulle læse lidt om børnearbejde og hvad der gøre alne bare fra dansk side ;)

http://www.redbarnet.dk/B%C3%B8rnearbejde-1.aspx

0 0
Simon 20-02-2011 12:38:58

Det må være nemt, at være ignorant og udelukke alt andet end de argumenter der får en selv til at føle sig godt tilpas ;)

Børnearbejde er naturligvis ikke optimalt - et barn BØR gå i skole og komme længere i livet end arbejde under dårlige vilkår. Men du kan ikke bare sidde og spille klog overfor de familier der på den anden side af kloden er tæt på at sulte ihjel. De har ikke den luksus som du og jeg, at træffe den slags valg. Der bliver alle i familien nødt til at hjælpe, så der kan komme bare lidt mad på bordet. Så ofte er alternativet til børnenes arbejde sult og død. Dog er jeg som sagt helt enig i, at børnearbejde ikke er optimalt og jeg mener skam ikke at de skal have farlige erhverv. Men børnearbejde er ikke udelukkende en skidt ting, når alternativet er, at dø.

Og som du blev spurgt om tidligere, hvad tror du der sker hvis børnearbejde forbydes og der laves gigantiske afskræmmende bøder? At alle så kommer i skole og har det godt? NEJ, det sker ikke...

Og skal vi så til at støtte diverse hjælpeorganisationer? Øhhh nej, det tror jeg vist heller ikke.. Kigger du på f.eks. på Red Barnets seneste årsregnskab, kan du se over 75.000 kr. i kortfristet gæld og 78.000 kr. i gæld i alt.. Det samme gælder Unicef og andre hjælpeorganisationer.. Dog har Unicef bare flere millioner i både kort- og langfristet gæld, hvilket er helt ekstremt. Størstedelen af folks støtte går til markedsføring, kontorer og bygninger på ekstremt dyre adresser, HØJE lønninger ligesom fagforeningsbosserne og naturligvis den gigantiske gæld alle organisationerne har skabt sig.
Det er en korrupt business, der kun har ét primært slutprodukt; at få folk som dig til at føle at du er et godt menneske.

En bedre løsning, vil være at hjælpe landet med at skabe sig en god økonomi. Dette gøres via frihandel, så landet ikke beskattes i hoved og røv, hvis de vil eksportere. I penge interviewede de en virksomhed i Myanmar/Burma, der lavede nogle helt særlige designermøbler som bedst kunne sælges til Europæiske lande, men det kunne han ikke komme til pga. al den told og skat der ville være, både pga. EU, men også Myanmar selv. Det er det der skal laves om! På den måde kan nye virksomheder opstå og der kan komme god sund konkurrence på deres interne arbejdsmarked og ligesom i Danmark og andre vestlige lande gå sport i at lave den gode arbejdsplads. Men når hippier og socialister bliver ved med at kæmpe imod frihandel og lige konkurrence-vilkår, så kommer dette nok ikke til at ske, desværre.

0 0
18-02-2011 13:26:36

....for vi véd det jo godt, ikke.?

Skal vi forbrugere nu også i gang med en analyse af hvordan firmaer får deres produkter helt legalt produceret.?

En meget trist udvikling indenfor især elektronikbranchen.......

0 0
Shawn S. Ø 18-02-2011 10:39:05

Apple har et ansvar for ikke at udnytte og misbruge børn på denne måde, lige som alle andre virksomheder.

Jeg håber det får konsekvenser for Apple og ikke mindst at forbrugerne reagere kraftigt på dette.

0 0
Villiam 18-02-2011 09:43:14

dejligt at se hvor mange danskere der støtter børnearb/mishandling. i burde virkelig skamme jer, og tænke jer ekstra godt om næste gang i køber produkter!

0 0
Jesper Søgaard 18-02-2011 08:25:18

Det er ikke accepteret i vores del af verden at bruge børnearbejde, men man skal tænke på hvad alternativet er. Det er jo ikke sådan at man så sender børn i skole, hvis ikke de må arbejde. Det kan være kynisk, men hvordan kan vi sidde på den anden side af kloden og bestemme at en familie skal sulte fordi børnene ikke må arbejde. Selvfølgelig skal børn ikke arbejde - min pointe er at det er systemet der skal laves om.

Når man tænker på at bare én af Apple's underleverandører, Foxconn, beskæftiger 450.000 mennesker så virker 91 nu som et "acceptabelt" tal.

0 0
Shawn S. Ø 18-02-2011 10:36:39

Der er ikke det mindste acceptabelt i at udnytte børn på denne måde. Men ok jeg kan godt se at hvis man sidder der hjemme foran fladskærmen med en kold i hånden.. så virker det nok harmløst

0 0
Jesper Søgaard 18-02-2011 13:15:20

Fint - så stopper vi alt børnearbejde i dag ved at gøre bøderne så gigantiske at ingen ønsker det. Hvad tror du lige der sker? At vupti - så går allesammen pludselig i skole og har det godt?

Som jeg skriver - nej børn skal ikke arbejde, men indtil man finder en politisk løsning på det så er alternativet værre!

0 0
Shawn S. Ø 19-02-2011 17:59:34

Sjov logik du har.. men igen når er opvokset i et land med tryghed så er det nok svært at sætte sig ind i hvordan det er. Og så forsvinder moral begreber og empati for børnene åbenbart hurtigt.

Der er rigtigt mange måder man kan hjælpe de børn på og løsningen er helt sikkert ikke at lade dem arbejde for sulteløn under forhold vi ikke ville udsætte dyr for.

0 0
Ejnar Jepsen 18-02-2011 01:28:09

Benjamin... hvis du vidste hvor mange danske virksomheder der køber produkter som er produceret af børn, så tror jeg at du ville blive slemt overrasket.
Jeg arbejder selv i en virksomhed som importerer fra hele verdenen. Vi gennemfører audits ved samtlige af vores leverandører - både anmeldt og uanmeldt.
Hvorimod en masse af vores konkurrenter blot køber ukritisk ind i Kina, Asien, Rusland osv., hvilket betyder at vi ofte ikke kan matche vores konkurrenters priser. Det koster at være social bevist :-(

Med hensyn til Apple, så er der absolut ingen undskyldning. En virksomhed af deres størrelse og med deres gennemslagskraft kan sagtens undgå producenter som benytter børnearbejde. Men som med vores konkurrenter, så har det sikkert været et spørgsmål om pris... jo lavere indkøbspris desto større fortjeneste.

0 0
Benjamin Jensen 18-02-2011 00:53:09

Man kan desværre ikke forvente andet, end når man får produceret tingene i Asien. Jeg tror ikke at nogle producenter fra Asien, eller selskaber der får dele derfra, kan sige sig fri for det.

Men i orden er det sgu ikke!

0 0

Om brug af cookies