Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple event på mandag - dette kan du forvente

Apple event på mandag - dette kan du forvente

Når Apple på mandag afholder WWDC-event kan vi forvente flere nyheder fra producenten. Her er hvad du kan se frem til.

Foto: 9to5mac.com

På mandag kl. 19 dansk tid indleder WWDC-udviklermessen kan vi se frem til mange af årets nyheder til Apple-lejren.

Intet er officielt endnu, men ved at sammenfatte de seneste månedets rygter og nyheds-brudstykker kan der dannes et billede af hvad vi kan forvente.

Eftersom at WWDC er en konference for udviklere, vil nyhederne som forventet kredse omkring Apples software-univers, hvor både iOS og OS X står overfor nogle gennemgribende overhalinger.

Herunder kan du se, hvad mobilsiden.dk forventer at se fra Apples hånd på mandag.

Se også:  Apple inviterer til WWDC event i juni

Din iPhone kan se frem til en væsentlig overhaling af Siri, den stemmestyrede assistent til iOS. Meget tyder op at den digitale assistent vil få nye algoritmer der gør den bedre i stand til at forstå naturlig tale – og dermed bedre til at give dig meningsfyldte svar, råd og vejledning i hverdagen.

Samtidig menes Apple for at åbne op for tredjeparter, så app-udviklere kan benytte sig af Siri. Det vil blandt andet gøre det muligt at få håndfri betjening af Spotify, Netflix eller Uber.

Visuelt kan iOS 10.0 muligvis se lidt anderledes ud. Det rygtes at ikonerne vil blive mere afrundede mens der generelt vil komme flere farver i interfacens design.

Apples foto-app forventes at få en større overhaling, med flere redigeringsmuligheder, blandt andet funktioner der gør det muligt at tegne eller skrive oven over billeder.

Læs også:  Stor upgrade til Siri: Vil forstå dig 9 ud af 10 gange

OS X – nyt navn, nye funktioner

På laptop- og desktop-fronten rygtes det, at OS X vil få et navneskift fra OS X og vil i fremtiden bare hedde ’ Mac’.

Ud over navneforandringen, bliver Siri også her den store nyhed, hvor styresystemet vil arve hele Siri-funktionaliteten fra iOS.

TvOS og WatchOS – meget hemmelighedskræmmeri

Apple er gået stille med dørene omkring selskabets to nyeste styresystemer til henholdsvis Apple TV og Watch-uret.

Begge styresystemer har knapt et år på bagen og forventes at få mindre brugerrettede overhalinger, efter efterårets store upgrade til begge systemer.

Se også:  Apple har gjort det nemt at vælge Apple Watch

Nye apps og nye funktioner

En potentiel kæmpenyhed fra Apple vil slet ikke henvende sig til Apples kerneforbrugere men i stedet tale til ejere af Android-smartphones.

Selskabets menes at ville introducere iMessage til Android, og derved få Apples populære besked og chat-app til at virke på tværs af platforme.

Blandt Apples egne apps forventes både Apple Music og Apple Pay at få overhalinger, med et nyt enklere design til musikstreaming-app’en samt en mulighed for at overføre penge via Apple Pay – en funktion som længe har været MobilePay største styrke.

Se også:  Apple vil lancere iMessage til Android ved WWDC

Muligvis nye Macbooks

Foråret har budt på flere rygter angående opgraderinger til Apples Macbook Pros, med tale om nyt design med OLED-skærme, fingeraftrykslæser, stærkere processorer og WWDC-lancering har været nævnt.

Andre kilder peger dog på, at dette event ikke bliver der, hvor Apple vil løfte sløret for de nye laptops. Det er derfor noget usikkert hvorvidt vi får nyt grej at se fra Apples hånd næste uge.

Se også:  Apple opgraderer hardwaren i MacBook og udgiver ny farve

Følg med her

I forhold til tidligere WWDC-events er det ikke meget der er lækket ud på forhånd, der er derfor store mulighed for at Apple enten kan overraske med både nye features og produkter, eller at Apples event bliver et kort et af slagsen med begrænset nyt.

Følg derfor med her på mobilsiden.dk mandag den 13. juni hvor vi vil følge eventet tæt og bringe de mest interessante nyt fra Tim Cook og hans kolleger.

Klik her for at se nyhederne fra WWDC 2015.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies