Apple-fabriksabejdere får bedre vilkår

Arbejderne på Foxconns fabrikker, hvor iPad’en samles, arbejder for meget og får for lidt i løn. Nu laves det om.

Apple-fabriksabejdere får bedre vilkår

Fair Labour Association, FLA, har afsluttet sine undersøgelser af de kinesiske Foxconn-fabrikker, hvor mere end en million kinesere arbejder med at samle elektronik for vestlige virksomheder – hvoraf
den mest prominente er Apple, der får samlet både iPhone, iPad og en stribe andre produkter hos Foxconn. Det er Apple, der har bedt om undersøgelsen.

Æblechefen Tim Cook var på besøg hos Foxconn tidligere på måneden. FLA har registreret mere end 50 overtrædelser af den kinesiske lovgivning på fabrikkerne. Eksempelvis arbejder en del af de ansatte mere end 60 timer om ugen – og den maksimale arbejdsuge i Kina er på 49 timer. På den positive side har FLA dog hverken fundet mindreårige arbejdere eller tvugne arbejdere på fabrikkerne.

Undersøgelsen er udført på baggrund af interviews med 35.000 Foxconn-ansatte. FLA har udført undersøgelsen på foranledning af Apple, der som den første teknologivirksomhed blev medlem af FLA sent sidste år.

– “Vi værdsætter FLA’s indsats med at vurdere forholdene hos Foxconn og støtter fuldt ud deres anbefalinger?, skriver Apple i en mail. Undersøgelsen fører nu til, at arbejderne hos Foxconn skal arbejde mindre – uden at det går ud over lønnen, loves det af Foxconn. Det betyder, at Foxcoon må rekruttere flere arbejdere til at udføre den samme mængde arbejde. Det kan så betyde højere priser for os forbrugere – ikke bare for Apple-produkter, men også fra Dell, HP, Microsoft og de øvrige virksomheder, der benytter Foxconn-fabrikkerne.

Du kan hente hele rapporten fra FLA’s hjemmeside.

Efterfølgende nyt om temaet

Fortællingen har egentlig ingen ende. Næste relevante historie kom her. mobilsiden har bragt sagen videre. 28/3/2012 postede redaktionen en ny vinkel med et indlæg med tematikken Apple erkender 4G fejl i Australien – Du finder den her. Få også seneste nyt i sagen her..