Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple, Facebook, Google og Amazon betaler for lidt i skat

Apple, Facebook, Google og Amazon betaler for lidt i skat

Apple har en kæmpe omsætning, men den værdifulde virksomhed betaler stort set ingen skat uden for USA bl.a. Google gør det samme.

Apple har det seneste år haft en indtjening på 36,8 milliarder dollars i andre lande end USA, men kun betalt 713 millioner dollar i skat, som svarer til 1,9 procent. Det står der i en Apple-rapport til det amerikanske børstilsyn SEC. Det giver nu kritik i Storbritannien, hvor flere internationale koncerner nu undersøges blandt andet også Google og Starbucks. Det skriver Computerworld.dk.

Ud fra tallene at dømme ser det også ud til, at Apple betaler mindre skat end den officielle virksomhedsskat der er i EU-lande. De fleste it-giganter, Facebook, Google og Apple, har deres hovedsæde i Irland, hvor den officielle sats kun ligger på 12,5 procent.

At Apple betaler mindre skat end det, skyldes formentlig, at de har flyttet indtægterne til forskellige skattely, hvor skattesatsen er lavere.

Det er dog også lykkedes at reducere skattebetalingerne i USA, hvor Apple kun har betalt 3,3 milliarder dollar i skat ud af en indtjening på 34,2 milliarder dollar. Det betyder Apple har en skatteprocent på 9,8 procent, hvilket er meget lavt i forhold til andre virksomheder, som betaler mere end 20 procent i skat.

Englands premierminister David Cameron kritiserer ifølge den britiske avis The Guardian, at koncerner som Apple, Google og Facebook har undgået at betale op mod 10 milliarder kroner i skat.

Google, Amazon og Apple er indkaldt til en høring, hvor de skal forklare hvordan de har undgået at betale mere i skat. Google har dog allerede erklæret at have for travlt til at deltage i denne høring.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies