Apple først med stor milepæl – sådan da

Firmaet bag iPhonen er mange penge værd, og de har netop rundet en ny milepæl som det første nogensinde

Apple først med stor milepæl – sådan da

Apple står bag iPod, Macs og iPhones. Det har været med til at gøre dem til verdens mest værdifulde firma, og netop på markedsværdien har Apple sat ny rekord. På børsen i USA rundede Apple en værdi på over 700 milliarder dollars.

Det er over 4,1 billioner danske kroner, og det kan være svært at relatere til så store tal. Til sammenligning kostede Storebæltsbroen, som er så yndet at sammenligne med, i 1988 21,4 mia. kroner – det der i dag ville svare til omkring 38 mia. kroner.

Læs også: Apple deler ud af sit lightning-stik

Det næstmest værdifulde selskab på den amerikanske børs er Exxon Mobil, som blev noteret for en værdi på 401 milliard dollars. Apple er altså på vej til at være dobbelt så meget værd som den nærmeste konkurrent.

Apples værdi er historisk høj i konkrete tal, men kigger man lidt tilbage i tiden og indregner inflationen, så har Apple et godt stykke vej endnu.

Læs også: Kinesere: verdens største inden 10 år

I 2012 lavede Yahoo en liste over de mest værdifulde selskaber i historien, når inflationen tages med i billedet. I den opgørelse blev Apple nummer 8 med en værdi på 661 mia. dollars, og den plads ville de holde.

Ifølge Yahoos opgørelse er det det hollandske East India Company, der er historiens mest værdifulde selskab. I 2012-penge er værdien over 10 gange mere end Apples er i dag.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Sagen har udviklet sig. Siden vi kørte artiklen er der sket mere. mobilsiden kunne ikke lade være. 25/11/2014 rettede vi nyt fokus på sagen med et indlæg omkring Apple deler ud af sit lightning-stik – Historien bringes videre her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.