Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple fremlægger fejl og mangler fra fabrikkerne

Apple fremlægger fejl og mangler fra fabrikkerne

En ny rapport fra Apple fortæller om løn-, sundheds- og sikkerhedsproblemerne hos selskabets partnere. En leverandør er blevet fyret.

Historierne om dårlige arbejdsforhold hos Apples leverandører og samarbejdspartnere har piplet frem i de seneste år, og det har fået selskabet til at øge antallet af kontroller på fabrikkerne.

Ifølge Apples årlige Supplier Responsibility Progress Report blev der udført 392 auditter i 2012. Det er 72 procent flere end året forinden.

Med fokus på blandt andet sikkerhed, sundhed og miljø konstaterer Apple, at de "går dybere ned i leverandørkæden end noget andet selskab". Der har også været nok at tage fat på, viser rapportens resultater.

Problemer med løn og mindreårige arbejdere

Et af problemerne er, at der på adskillige fabrikker har været uoverenstemmelser mellem, hvad fabriksmedarbejdere ifølge kontrakten burde få i løn, og hvad de i virkeligheden får udbetalt.

63 fabrikker har ikke levet op til Apples krav om at tilbyde gratis helbredsundersøgelser til de unge arbejdere, og der er stadig problemer med brugen af mindreårige arbejdere. Værst stod det til hos en leverandør, som brugte 74 arbejdere under 16 år. Apple har derfor fyret denne leverandør.

Otte procent af fabrikkerne overholder ikke Apples regler om, at en arbejdsuge ikke må overstige 60 timer. Den gennemsnitlige arbejdsuge i Apple leverandørkæde er i øvrigt under 50 timer om ugen.

Du kan downloade og læse den omfattende rapport via dette link.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies