Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple går næppe i retten med iPhone

Apple går næppe i retten med iPhone

Cisco tillader ikke, at Apple bruger netværksgigantens patenterede navn iPhone. Selvom Cisco har sagsøgt Apple, ender sagen næppe i retten.

I gennem mange måneder har det været en offentlig hemmelighed, og tirsdag offentliggjorde Apple så med en overdådig fremvisning, at de lancerer en iPhone. Problemet for Apple er bare, at de ikke har ret til at bruge navnet iPhone.

Det er derimod Cisco, som for længst har fået rettighed til navnet, og i går kunne man så læse, at netværksfirmaet sagsøger Apple for brug af navnet. Ifølge eksperter når sagen dog næppe til domstolen. I stedet for at gå kompromisløst ind i en retssag med Cisco forventer de, at Apple laver en aftale med Cisco inden.

»Ved at gå i retten er Apple nødt til at bruge en masse penge på at forsvare en dårlig sag. Jeg er 99 procent sikker på, at det ender med et forlig,« siger Greg Gabriel, som er advokat for firmaet Kinsella og ekspert i ophavsret, til Tech Web.

Cisco, som har ejet navnet iPhone siden 2000, fortæller, at de har været i tæt dialog med Apple i ugerne op til Apples lancering af iPhone, men at de var chokerede over at se Steve Jobs præsentere den nye telefon som iPhone.

»Jeg var overrasket og skuffet, da Apple lancerede deres produkt med vores copyright-beskyttede navn uden at lave en aftale,« har Cisco senior vice president skrevet i et blog-indlæg.

Apple droppede kontakten til Cisco mandag, og de snakkede ikke sammen før efter lanceringen, på trods af at de to firmaer var »meget tæt på en aftale,« fortæller Chandler.

Apple har ikke været specielt snakkesagelige efter lanceringen, men torsdag har firmaets talsmand Steve Dowling dog kaldt Ciscos sagsanlæg for fjollet, da andre firmaer også bruger navnet til deres produkter.

Greg Gabriel finder ikke søgsmålet fjollet. Han mener tværtimod, at Cisco har en ekstremt god sag.

»Cisco har et virkelig slam-dunk her. Ikke alene har Cisco et 10 år gammelt varemærke. De har også et produkt, der bruger navnet iPhone,« siger han.

Et potentielt problem for Cisco kan dog blive, at de har ejet varemærket, siden de overtog det i forbindelse med et opkøb af en virksomhed for seks år siden, og alligevel har de ikke lanceret et produkt med navnet før sidste år.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies