Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple går over til kinesisk datacenter

Apple går over til kinesisk datacenter

I kølvandet på en del polemik omkring forholdet mellem Apple og de kinesiske myndigheder flytter Apple nu datacenter

Reuters skriver, at Apple er begyndt at bruge China Telecoms datacentre til opbevaring af data for nogle af sine kinesiske kunder, og det er første gang Apple bruger servere, der fysisk er placeret i det store asiatiske land.

Ifølge en udtalelse fra Apple er det for at øge hastigheden og driftssikkerheden omkring iCloud, at amerikanerne vil benytte China Telecoms servere til at opbevare data fra Kina.

Læs også:Microsoft lukker ned for IE 8

Apple understreger også, at al data er krypteret på serverne, og China Telecom ikke vil have adgang til noget af det data, Apple opbevarer der.

Jeremy Goldkorn fra et analyseinstitut, der fokuserer på kinesiske medier, internet og forbrugere mener, at Apple er fanget som en lus mellem to negle. Han mener nemlig, at Apple ikke vil kunne sige nej til de kinesiske myndigheder, hvis de vil have adgang til Apples data.

Læs også: Smartphonesalget når ny milepæl

”Hvis de vil drive en virksomhed i Kina, så må de også følge kravene fra myndighederne. På den anden side kunne de se frem til konsekvenser fra myndighederne, hvis de ikke opbevarede kinesisk data på en kinesisk server,” siger Goldkorn til Reuters.

Flytningen kommer efter en periode med gnidninger mellem Apple og Kina, selvom det dog er blevet benægtet fra begge sider.

I Kina er der en streng censur og problemer med at at holde myndighederne ude af borgernes privatliv, og det er grunden til blandt andre Google indtil videre nægter at have servere i landet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies