Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple giver iPhone-brugeres oplysninger videre

Apple giver iPhone-brugeres oplysninger videre

Nu er Apple igen i søgelyset. De anklages for at dele personfølsomme oplysninger med udviklere og annoncører uden samtykke fra brugerne.

Der er endnu engang bud efter Apple på "anklagebænken" - denne gang med et søgsmål om krænkelse af privatlivets fred. Det skriver Computerworld.dk

Helt specifikt handler det om måden virksomheden og annoncørerne deler informationer, der er indsamlet omkring brugerne af iPhone, iPod og iPad f.eks. browserhistorik, applikations-brug og andre personlige informationer.

Apple giver hver mobil enhed et unikt identifikationsnummer, et såkaldt Unique Device Identifier. App udviklere har adgang til dette nummer, hvor de kan se alle de informationer.

Den mest interessante del af søgsmålet er dog, at det hævdes at udviklerne nogle gange sælger disse data videre til annoncerings- og analysefirmaer.

Apple har valgt ikke, at kommenterer på sagen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

03-02-2011 11:02:28

Vi befinder os i en tid hvor mere og mere flyttes over på nettet og mobiltelefonen(fx betalinger), det kan diskuteres om det sikkerhedsmæssigt er en god udvikling at centralisere så meget på et apparat. Ikke desto mindre er det praktisk og udviklingen.

Apples lemfældige omgang med personlige oplysninger gør dog at den udvikling bør stoppe, hvis man ikke kan have garanti for at ens personlige oplysninger fobliver personlige så bremses udviklingen.

Og til dem der endnu ikke har opdaget det, Apple er det mest grådige store selskab pt. de tager overpris for deres telefoner, Steve Jobs har hænderne dybt begravet i udviklernes indtægter og de er fuldkommen ligeglade med at dine personlige(læs private og følsomme) oplysninger.

Jeg håber at der stadigt er nogle der kan huske sagerne omhandlende misbrug af folks personnummer.

0 0
03-02-2011 10:12:11

Selvfølgelig vælger de ikke at kommenterer. Der går jo 2 dage, så er det glemt igen. Apple vinder hver gang:-)

0 0

Om brug af cookies