Apple giver iPhone-brugeres oplysninger videre

Nu er Apple igen i søgelyset. De anklages for at dele personfølsomme oplysninger med udviklere og annoncører uden samtykke fra brugerne.

Apple giver iPhone-brugeres oplysninger videre

Der er endnu engang bud efter Apple på “anklagebænken” – denne gang med et søgsmål om krænkelse af privatlivets fred. Det skriver Computerworld.dk

Helt specifikt handler det om måden virksomheden og annoncørerne deler informationer, der er indsamlet omkring brugerne af iPhone, iPod og iPad f.eks. browserhistorik, applikations-brug og andre personlige informationer.

Apple giver hver mobil enhed et unikt identifikationsnummer, et såkaldt Unique Device Identifier. App udviklere har adgang til dette nummer, hvor de kan se alle de informationer.

Den mest interessante del af søgsmålet er dog, at det hævdes at udviklerne nogle gange sælger disse data videre til annoncerings- og analysefirmaer.

Apple har valgt ikke, at kommenterer på sagen.

Mere til stoffet

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 24/1/2011 gik redaktionen videre og publicerede nyheden Apple låser iPhone 4 og Macbook med specialskruer – Historien finder du her. Tjek også seneste nyt om temaet her.