Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple gør din iPhone mere privat med iOS 5

Apple gør din iPhone mere privat med iOS 5

Med den kommende iPhone-opdatering vil brugerne ikke kunne "overvåges" via telefonens unikke ID.

Med den seneste opdatering af iOS 5 (beta version 6) har Apple lukket muligheden for at udviklere af applikationer kan udnytte iPhone brugerens UDID (Unique Device ID), som hver en iPhone kommer med.

Dette UDID er som sagt unikt for hver iPhone, og bruges bl.a til at spotte din iPhone via services som Lokalitet.

Der har tidligere været en del ballade omkring dette ømtåleligt emne, at iPhone brugerne ikke skal kunne overvåges med mindre dette er accepteret.

Når du installerer en applikation som benytter lokalitetstjenesten, så kan udvikleren i teorien holde øje med hvad du foretager dig.

Hensigten er ikke ment som en skadelig overvågning, men “blot” så udvikleren og reklamefolk kan bruge de data der kommer ind om de forskellige iPhone brugere, som f.eks status på dine annoncevisninger.

Men nu har Apple sagt stop når den kommende iOS 5 bliver frigivet, og lukker ned for overvågning af UDID, og har i den anledning bedt alle udviklere af iPhone applikationer om at skabe deres eget unikke “UDID” system.

Nu behøver du ikke at sidde tilbage med en skræmt følelse af overvågning indtil iOS 5 er installeret på din iPhone, fordi overvågningen gælder kun i de pågældende applikationer når du bruger dem, så udvikleren kan altså ikke se hvad du ellers foretager dig med din iPhone og hvad du har på den!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies