Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple har fået godkendt drømmepatent

Apple har fået godkendt drømmepatent

Der går næsten ikke en uge uden der har været et nyt patentbrud. Nu har Apple sikret sig et patent, som kan vise sig at være en fordel.

Der går stort set ikke en uge uden vi hører om et nyt patentbrud, men det har ikke været en hindring. Apple har nemlig netop fået godkendt et drømmepatent, hvilket kan vise sig at være en stor fordel i kampen mod konkurrenterne. Det skriver Wired.com.

Hvad betyder patent, varemærker og designbeskyttelse

Patentet, som nu er godkendt, beskriver metoden for at vise dokumenter, lister og mange andre ting i brugergrænsefladen på en bærbar elektronisk enhed. Inkluderet er bl.a. visning af email, billeder og menuen.

Særligt det, at man kan navigere med et tryk på skærmen kan byde på nye problemer for Apples konkurrenter.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Stig Nygaard 28-07-2012 09:55:54

Anbefalelsesværdig podcast om patenter i den amerikanske software industri:

http://www.thisamericanlife.org/radio-archives/episode/441/when-patents-attack

0 0
Thomas 27-07-2012 11:34:30

Samsung har patenter, og Nokia har patenter, og HTC har patenter, og B&O har patenter. -Og hvad så?! Alle virksomheder laver patenter, og så betaler andre den opfindene virksomhed for at benytte deres ting. Det giver da go mening, for ellers gider man da ikke opfinde noget, hvis ikke man kan få penge for det! Opfindere skal jo også have brød på bordet!

0 0
Henrik 27-07-2012 12:03:56

Patenter er beregnet til at beskyttet noget du har opfundet, til det som det har kostet at udvikle har tjent sig selv ind. Plus noget profit.

Problemet med software patenter i dag, er at det ikke er opfindlser de patentere, men realt bare en idé. Og de bruger dem ikke på at tjene deres udvikling ind.
Men på at forhindre deres konkurenter i at konkurer med dem.
Enten med urimlige priser for laterlige logiske ting. Eller som Apple, bare at forbyde konkurenternes modeller.

Patenter blev lavet for at fremme inovationen. Det er ikke det de gør i øjeblikket. De stopper mere invovatinonen.

0 0
Thomas 27-07-2012 15:12:28

De kunne bare betale den opfindene producent det det koster at bruge deres opfindelse, eller idé om man vil, så behøvede man ikke alle disse stupide retssager osv. Og det gælder hele vejen rundt! Men det er jo oftest, i medierne i hvertfald, kun Apple der er skurken!

0 0
August 27-07-2012 13:24:47

Bliver du sur over, at Apple muligvis kan forhindre salg af nogle telefoner i USA, Europa, Asien og Australien? Bliver du sur over, at din kommende HTC, Samsung, Sony, Huawei eller Nokia smartphone bliver forsinket? Det er jo software, vi taler om her. Software! Producenterne af de forskellige overlays kan jo bare ændre lidt her og der i deres UI, og på den måde omgå Apples patentbeskytning! De kunne måske gøre sådan her:

" I forbindelse med Jelly Bean-opdateringen, har vi lavet visse ændringer i Besked-delen, iht til visse patenter. Kunderne vil naturligvis ikke blive berørt kraftigt af dette, da vores nye brugergrænseflade er mere intuitiv, nemmere at gå til og hurtigere til at indlæse, sende beskeder og bladre mellem kontakter. Med venlig hilsen ___________ "(indsæt selv navne på producenten)

0 0
Henrik 27-07-2012 14:04:02

Nej. Jeg bliver syr over at firmare bruger mere tid og penge på at forhindre deres konkurenters produkter at komme på market,end at udvikle nye ting.

Det er det stik modsatte af hvad patenter var ment til at gøre

0 0
E2X 27-07-2012 11:20:53

Hvis billedet til denne artikel er rigtigt så kan dette patent ikke gøre sig gældende pga sådan en brugergrænseflade er set før iphone.

0 0
CJ 27-07-2012 11:24:53

Holder næppe Apple tilbage fra at forsøge at få konkurrenters produkter forbudt i USA. Lader til at det er deres eneste evne på smartphonefronten pt :-)

0 0
labodilsen 27-07-2012 09:25:06

Man kan kun håbe på at konkurrenterne kan bevise Prior art, og apple derved ikke kan tvinge alle andre til ikke at bruge lister :)

0 0
Om brug af cookies