Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple har fjernet Øvig-bog i iBooks

Apple har fjernet Øvig-bog i iBooks

Efter flere dages tovtrækkeri har Apple nu fjernet Peter Øvigs bog fra deres iBook Store.

Til at starte med krævede Apple, at forfatteren Peter Øvig Knudsen censurerede billederne i sine bøger Hippie 1 og 2 for nøgne mennesker. Det betød 47 billeder blev dekoreret med røde æbler.
 
 - Peter Øvigs bestseller censureret af Apple

Udgaven med censur nåede dog kun, at være på hylderne i Apples iBook Store i fire dage – begge bøger er nu fjernet fra butikken. Det skriver forlaget Gyldendal i en pressemeddelelse.

 - ”Sagen var i forvejen absurd, og nu bliver det svært at finde ord: Vil Apple forbyde, at man bruger æbler til at udføre den censur, de kræver?", Lyder det fra Peter Øvig Knudsen.

Bøgerne er, ifølge Gyldendal, fjernet i løbet af weekenden uden, at Apple har givet en begrundelse til det danske forlag, Hippieselskabet, som udgiver e-bogsudgaverne. Det skriver DR.dk.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

SodaJan 06-11-2012 08:18:18

rører jeg ikke Apple med en ildtang...

0 0
JohnnyNr5 06-11-2012 01:09:08

Hvis ellers jeg abonnerede på æbleimperiets opfattelse af frihed som et onde, ville jeg - efter denne handling - alligevel fluks sende dem en skrivelse hvori jeg lovede at jeg ville forlade "familien".

De ovenstående kommentatorer har ret i at problemet givetvist ligger i at vi har amerikanernes dybt sære opfattelse af det vi andre opfatter som naturligt at slås med. USA, et land der af årsager jeg ikke forstår en skid af, bliver regnet som ligeværdig med os andre vesterlændinge. Men alligevel.. Æblefan eller ej.. Som dansker MÅ man sguda føle at det her er dybt til grin.

0 0
FrkLarsen 05-11-2012 18:55:54

Hvordan mon Monty Phyton's "penis song" kan købes på iTunes kan man jo så undre sig over. På den anden side er det jo ingen hemmelighed at det for den almindelige amerikaner endnu ikke er op for, hvordan babyer får mad.

0 0
FrkLarsen 05-11-2012 18:54:49

hemmelighed at det for den almindelige amerikaner endnu ikke er op for, hvordan babyer får mad.

0 0

Om brug af cookies