Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple har ikke ret til iPad-navnet i Kina

Apple har ikke ret til iPad-navnet i Kina

Apple risikerer, at skulle betale en milliard-erstatning til et kinesisk firma, som Apple anklager for misbrug af iPad-navnet.

Apple har i Kina anklaget Proview Technology for at krænke iPad-navnet. Apple hævder, at have rettighederne til iPad-navnet over hele verden, idet de købte iPad-navnet længe før iPad’en blev lanceret, skriver Ekstra Bladet med henvisning til Reuters.

iPad-navnet var oprindeligt ejet af Proview Technology, men kineserne solgte navnet til et britisk firma, der senere solgte videre til Apple.

En kinesisk domstol har nu afvist et søgsmål fra Apple, og afvisningen peger i retningen af, at kinesiske Proview Technology potentiel har rettighederne til navnet i Kina.

Proview Technology svarer også igen på anklagerne, og trækker nu Apple i retten, med krav om 10 milliarder Yuan (ca. 8,7 milliarder kroner) i erstatning.

iPad-navnet er særdeles vigtigt for Apple i Kina, da Apple forventer en stor vækst på det kinesiske marked de kommende år.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Zeb 08-12-2011 12:36:54

Hvorfor ikke følge Ekstra Bladets kildehenvisning til Reuters? De er trods alt en noget mere objektivt og respekteret leverandør af nyheder.... ?

0 0
Rune M. 08-12-2011 15:16:58Mener du at EB ikke er en pålidelig kilde?

0 0

Om brug af cookies