Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple har købt specialiseret skærmvirksomhed

Apple har købt specialiseret skærmvirksomhed

Apple har købt et lille firma, der kan spare strøm med en ny skærmbelysning

De store IT firmaer køber løbende små firmaer, som kan hjælpe med udviklingen af de næste generationer smartphones. Apple er ingen undtagelse, og de har før købt et firma der skal sikre, at skærmen ikke går i stykker.

Nu har Apple dog købt et lille firma, LuxVue, som har specialiseret sig i micro-LED skærme. LuxVues skærme skulle have opnået en teknologisk gennembrud i micro-LED skærmene. Hvad gennembruddet helt konkrekt går ud på, ved vi endnu ikke, men micro-LED skærme er interessante af en specifik grund.

Interessen for micro-LED skyldes, at skærmteknologien er batteribesparende, uden at gå på kompromis med billedkvaliteten. Apples iPhone er blevet kritiseret for ikke være batteribesparende nok, og derfor er micro-LED skærme interessante. Men teknologien kan også overføres til andre enheder hvor batteritiden er vigtig, dette kunne være smartwatches som også har problemer med batteritiden.

Og lige netop Apple har endnu ikke lanceret et smartwatch, selvom rygterne om et potentielt iWatch svirrer.

I 2013 søgte LuxVue om en hel række patenter om micro-LED skærme, så købet af virksomheden kan være to-sidet. LuxVue kan måske forbedre Apples hardware, men også at sikre vigtige patenter til en af fremtidens teknologier, som der ventes en del af.

Kilde: iMore

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies