Apple har lanceret to nye iPads og gratis software

Tirsdag aften lancerede Apple to nye iPads og frigivet gratis software. Få overblikket her.

Apple har lanceret to nye iPads og gratis software

Apple er udfordret på tabletmarkedet. Selvom iPad er den mest populære enkeltstående tablet i verden, er markedsandelene under kraftigt pres, fra primært de Android-baserede tablets fra eksempelvis Samsung.

I andet kvartal 2013 overhalede tablets med Android-systemet kollektivt iPad og iPad Mini, målt på markedsandele, skriver ABI Research. Så det er tydeligt, at Apple skal forny sig selv.

Fornyelsen, set med Apple-øjne, kom tirsdag aften, hvor Apples topchef Tim Cook præsenterede iPad Air og iPad Mini with Retina Display, fra scenen.

Desuden offentliggjorde Apple en ny strategi på softwaredelen, hvor kontorprogrammerne bliver gratis. Det samme gør opdateringen til Mac-systemet OS X, der går under navnet Mavericks.

iPad Air
iPad Air.

Nyhed: iPad Air

Den nuværende topmodel i iPad-kategorien, omtalt som iPad 4, udgår af sortimentet, mens den efterhånden temmelig gamle iPad 2, forbliver i produktporteføljen.

iPad Air hedder den nye topmodel, der følger samme hardwarelinje som iPhone 5S. Processoren er A7-typen, men også bevægelsessensor-chippen M7 bliver inkluderet i iPad Air.

Apple oplyser, at iPad Air er otte gange hurtigere på grafik, end den første iPad fra 2010, og 72 gange hurtigere generelt.

Der er fortsat tale om en 9,7” Retina skærm, men kanten omkring skærmen er blevet markant tyndere, og enheden er nu 43 procent tyndere end forgængeren. Vægten oplyses til 1 pund, hvilket svarer til cirka 450 gram. Det er værd at bemærke, at Apple fortsat ikke har en tablet med en skærm i 16:9 format.

iPad Air kommer til Danmark den 1. november 2013.

iPad Mini Retina
iPad Mini with Retina Display.

Opdateret iPad Mini med ny skærm

Størrelsen på iPad Mini er for mange perfekt, særligt i forhold til e-bøger, men skærmen har langt fra den kvalitet, som ses på de store modeller. Det har Apple nu ændret på.

iPad Mini vil fortsat kunne købes, men en storbroder kommer til. Det officielle navn er iPad Mini with Retina Display.

Skærmstørrelsen er fortsat 7.9”, men nu er det Retina-typen, der sidder i produktet. Opløsningen er 2048 x 1536 pixels.

iPad Mini with Retina Display drives af en A7 processor som iPad Air, og Apple oplyser, at den er 8 gange hurtigere på grafik, og 4 gange hurtigere generelt, end iPad Mini.

Den nye iPad Mini kommer på markedet i løbet af november måned, men Apple har endnu ikke oplyst nogen præcis dato for det danske marked.

Det officielle danske priser er på nuværende tidspunkt ikke tilgængelige.

iWork
iWork på iPad.

Gratis software

Apple vil ikke længere tage penge for alt deres software. Som et direkte angreb på Microsoft Windows 8 og Microsoft Office kontorpakken, har Apple annonceret en ny prisstrategi.

Den næste store opdatering til Mac-styresystemet OS X, Mavericks, kan nu hentes gratis på selv ældre Mac-modeller.

Kontorprogrammerne i iWork samt iLife kan hentes gratis i App Store af Apple-brugere, der kører Mavericks-udgaven af OS X på deres Mac. På iOS-enhederne er programmerne også gratis.

iWork indeholder Pages, Numbers og Keynote.

Sagen er ikke slut

Siden redaktionen publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 22/10/2013 gik vi videre og publicerede sagen om iPad Mini with Retina Display præsenteret af Apple – Historien bringes videre her. Se også seneste nyt om tematikken her.