Apple har massiv fremgang – målt på danskernes internetvaner

Apples produkter bruges i større og større grad af danskerne til, at surfe rundt på internettet med.

Apple har massiv fremgang – målt på danskernes internetvaner

Det er i dag fem år siden, at den første iPhone kom til verden og siden dengang har Apple for alvor ramt den almindelige forbruger og ikke kun den ”grafiske” nørd.

Statistikken fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) viser, at hvert femte besøg på en hjemmeside i Danmark i dag sker med et Apple-produkt.

De tyve procent af markedet Apple sidder på, er fordelt med 10 procent kommer fra Mac OS X og omkring 10 procent fra iOS-enheder (iPhone, iPad og iPod Touch). Dette er tæt på en fordobling i forhold til for et år siden.

Det er dog fortsat uden sammenligning Microsoft, som sidder solidt på førstepladsen med omkring 76 procent af markedet.

Med Apples fremgang og dominansen fra Microsoft overlader det kun omkring tre procent af alle søgninger til Android-enheder, og Linux for knap en halv procent.

FDIM-statistikken afslører også, at mobilen vinder indpas på internettet, og omkring hvert ottende besøg på en hjemmeside kommer nu fra en mobilenhed, sidste år var det til omkring hvert 20 besøg der kom fra en mobilenhed.

Mere om sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden gik videre med sagen. 28/6/2012 gik redaktionen videre og fulgte op med en ny vinkel på Rygte: Apple har batteriproblemer med næste generation af iPhone – Den videre historie kan du læse her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..